Рецепт дана: Гулаш без меса

Ако не једете месо (или га немате у фрижидеру), то не значи да морате да се одрекнете овог укусног оброка кашиком.
gulas
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):

- 750 г кромпира,

- две паприке,

- већа главица лука,

- чен белог лука,

- 3-4 кашике уља,

- мало сирћета,

- со и бибер по укусу,

- 2 кашике слатке млевене паприке,

- ½ везице насецканог першуна,

- 1 ловоров лист,

- 1 дцл павлаке,

- литар говеђе супе (може и коцка)

Припрема:

1. У већем лонцу загрејати уље, па пропржити лук и бели лук.

2. Додати млевену паприку, па све заједно залити сирћетом и говеђом супом, коју сте претходно скували или сте је брзински припремили уз помоћ коцке (може и повртна, ако баш не желите ништа животињског прекла у тањиру).

3. Када супа проври, додати кромпир исечен на веће коцке.

4. Све зачинити сољу, бибером, першуном и ловоровим листом.

5. Гулаш кувати на лаганој ватри око пола сата, односно док се кромпир не скува до краја.

6. Пред крај, у гулаш додати павлаку.

Служење: Ако волите јаче зачињену храну, укус гулаша у свом тањиру може додатно да "обогатите" додавањем екстра дозе павлаке и першуна. 

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести