Рецепт дана: Чоколадна торта без брашна

Ову торту је врло једноставно направити, а укус је савршен.
torta
Фото: pixabay.com

Састојци (за 8 особа):

- 100 г млечне чоколаде,

- 200 г тамне чоколаде за кување,

- 100 г шећера у праху,

- 250 г путера,

- 1 до 2 кашике презли,

- 5 јаја,

Прелив од шумског воћа:

- 2 кашике шећера,

- смрзнуто шумско воће,

-  кашичица густина

Припрема:

1. Отопити на пари чоколаде, путер и шећер у праху.

2. Након што су се сви састојци отопили, додати једно по једно јаје и мешати ручним миксером.

3. Када се сва јаја умешана, додати две кашике презле и добро промешати.

4. С мало путера намазати оквир за торту величине 26 центиметра и ставити папир за печење у облику круга, како се торта не би залепила за дно. 

5. Улити смесу у калуп и ставити да се пече пола сата у рерни загрејаној на 180 степени.

6. Док се торта пече, у лонцу растопити смрзнуто шумско воће са две кашике шећера и кашичицом густина. 

7. Када је торта печена, одгоре поређати шумско воће. 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести