Креативна Новосађанка Тијана Поњевић прави чоко бомбе

НОВИ САД: Како је расла окружена слаткишима, Новосађанка Тијана Поњевић, средином децембра прошле године, дошла је на идеју да почне да прави чоко бомбе – слаткиш који се тако зове због ефекта који се ствара када се чоколадна кугла прелије врелим млеком. Она пуца и њена унутрашњост “експлодира” и излази на површину, те се након мешања добија слатки, топли напитак.
c
Фото: Privatna arhiva

– Уочила сам да су чоко бомбе тренд у свету, а ја сам тражила нешто чега код нас нема много, неки производ који није заситио тржиште – рекла је Тијана Поњевић. – Нисмо први почели да правимо чоко бомбе, нити смо једини који то раде, али смо најбољи.

Родитељи Тијане Поњевић власници су Кондиторске индустрије “19. децембар”, која се бави производњом чоколаде, шлага, кремова и медењака. Како је наша саговорница објаснила, да није од малих ногу у свету слаткиша, можда се не би ни сетила ове идеје.

– Имам подршку чланова моје породице у свим аспектима овог посла, мада морам рећи да им тестирање нових производа најбоље иде – казала је Тијана. – За сада само ја правим чоко бомбе, али ћу морати да проширим посао на барем још једну особу.

Овом посластицом одушевљавају се сви – и млађи и старији. Чоко бомбе малишанима су посебно занимљиве, мада, како је Тијана казала, и одрасли се прво одушеве изгледом, а затим укусом, нарочито јер се могу прелити и врућом кафом.

Чоколадна бомба се састоји од кугле, која је направљена од чоколаде, унутар које се налази прах – бели или црни, у чијој основи је топла чоколада. Поред тога, у средини се налазе и пенасте бомбоне, а има и оних са несквиком и млевеном плазмом. Иако је престала да води тачну рачуницу, Тијана процењује да је направила око 1.500 комада, док јој је за припрему паковања од шест кугли потребно око сат времена.

– Све правимо ручно, осим бомбоница које купујемо. Чоко бомбе су, по мени, сезонски производ, али чекамо лето, па ћемо видети како ће се тада продавати – објаснила је Тијана Поњевић. – Највише се купују за рођендане, прославе, али и без неког посебног повода, довољно је да неко жели да обрадује себе или драге особе.

Поручивање паковања од два, четири или шест комада могуће је путем Фејсбук странице “Choco Bombs” или преко Инстаграм странице “Choco.bombs.ns”.

Наша саговорница каже да се око изгледа чоколадних кугли договара са својим муштеријама, те и да, уколико живе на територији Новог Сада, чоко бомбе доставља бесплатно, док их на удаљенија места шаље поштом.

– Тренутно имао ускршњу понуду, па су чоко бомбе у облику јаја, а имамо и пакете са украсним корпицама – рекла је Тијана Поњевић. – Деца се одушевљвају овим чоко јајима, тако да су идеалан поклон за Ускрс.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести