Елизабета Друга ће бити последња краљица Велике Британије?

ЛОНДОН: Краљица Елизабета Друга (94) би могла да буде последњи женски монарх у Великој Британији у наредних неколико деценија, тврди коментатор краљевске породице Клајв Ирвинг.
Britanska kraljica Elizabeta Druga Foto: FoNet
Фото: Британска краљица Елизабета Друга Фото: ФоНет
Краљевски аутор и новинар навео је да краљица има само мушке наследнике, што значи да неће бити женског представника круне у Великој Британије, најмање до краја владавине принца Џорџа.
 
Ирвинг, аутор књиге "Последња краљица", рекао је је краљица Елизабета Друга једна од три сјајних фигура у историји које су биле краљице.
 
"Цела историја краљица у Енглеској ће се завршити са актуелном. Елизабета Друга је особа која је највише времена провела као краљица у историји Велике Британије и највероватније ће бити последња краљица Енглеске", рекао је он, пренео Дејли експрес.
 
Ирвинг верује да би са крајем владавине Елизабете Друга могао да буде крај монархије, пошто млађе генерације све више преиспитују улогу краљевске круне у њиховим животима.
 
Краљица, која има почасну власт у 16 држава, већ је направила планове како ће догодине прославити 70. годишњицу владавине, који се зове "платинумски јубилеј".
EUR/RSD 117.5816
Најновије вести