Аутобиографија Елтона Џона “Ја” стиже у наше књижаре

БЕОГРАД: Славни музичар Елтон Џон објавио је аутобиографију „Ја“ која ће се од сутра наћи и пред читаоцима у Србији.
elton dzon
Фото: Youtube Printscreen
Критичари кажу да је у овим рок мемоарима потпуно „оголио своју душу“ и подарио читаоцима причу о свом животу написану истинито, беспоштедно и духовито.
 
У аутобиографији „Ја“ Елтон говори о свом целокупном животу, о одвикавању од дроге, одлукама које су му промениле судбину, љубави коју је пронашао уз Дејвида Фурниша и о томе како је постао отац.
 
Он отворено говори о својој музици и везама, страстима и грешкама.
 
Књигу је превео Дејан Цукић, који је казао да је аутобиографија Елтона Џона вероватно најзабавнија књига коју је досад преводио.
 
"Буквално свакодневно сам падао са столице од смеха. Елтон је био неочекивано искрен, немилосрдан, највише према себи, али и другима... и изузетно духовит. Мислим да сам најбољу препоруку за ову књигу чуо од лекторке Силване Новаковић. Када смо радили коначно сређивање текста, признала ми је да је желела да избегне овај посао ''јер јој је Елтон изузетно ишао на живце''", каже Цукић.
 
Међутим, додаје, када је прочитала његову причу, потпуно је променила мишљење, а њему ће лично бити најдраже да се људи уз ову књигу присете почетака Елтонове каријере, јер његови албуми с почетка седамдесетих година прошлог века спадају међу врхунска остварења светске рок музике.
 
Подсећа да је Елтонов живот био пун драматичних преокрета: од периода када су сви одбијали музику коју је радио са Бернијем Топином до апсолутне владавине музичким топ-листама; од малодушног покушаја да се удави у свом базену у Лос Анђелесу до диско-плесања са принцезом Дајаном и краљицом Елизабетом; од пријатељства са Џоном Леноном, Фредијем Меркјуријем и Џорџом Мајклом до оснивања фондације за борбу против ХИВ.
 
Док је владао Бродвејом са Адидом, мјузиклима „Краљ лавова“ и „Били Елиот“, крио је од света да се више од једне деценије бори са наркоманијом…
 
Аутобиографија Елтона Џона наћи ће се од сутра у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари и на сајту.
EUR/RSD 117.3388
Најновије вести