Култура - Сцена

Култура / Сцена Представа о Тесли вечерас премијерно на сцени СНП-а: Изуметник
НОВИ САД: Представа „Тесла, изуметник“ у режији Небојше Брадића, премијерно ће бити изведена вечерас у 19.30 часова на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Дани Игора Вука Торбице у Српском народном позоришту
Остало је само пет дана до почетка ревије представа посвећених Игору Вуку Торбици, које ће бити одржане у Српском народном позоришту од 24. до 28. јануара, као у и Народном позоришту у Београду, од 26. до 30. јануара.
Култура / Сцена Представа "Тесла, изуметник" премијерно 22. јануара у СНП-у
НОВИ САД: Након Дочека 31. децембра, када је део представе "Тесла, изуметник" у режији Небојше Брадића, изведен код моста Дуга, публика ће премијерно извођење гледати у суботу, 22. јануара на сцени "Пера Добриновић" у Српском народном позоришту, најавили су из СНП-а.
Култура / Сцена „Предраг Пеђа Томановић“ Аљоши Ђидићу: Природан, истинит и етичан
НОВИ САД: Награда „Предраг Пеђа Томановић“ за најбољег младог глумца Српског народног позоришта у протеклој календарској години додељена је Аљоши Ђидићу, за улогу К. у представи „Кафка машин“ Вељка Мићуновића.
Култура / Сцена У Позоришту младих у току пробе "Паклене поморанџе"
У Позоришту младих теку пробе представе „Паклена поморанyа”, коју режира Кокан Младеновић, и ближи се премијера на Драмској сцени најављена за фебруар. Редитељ Кокан Младеновић окупио је младу екипу глумаца за ову представу, међу којима су: Кристина Савков, Николина Вујевић, Аница Петровић, Данило Миловановић, Алекса Илић, Дарко Радојевић, Милош Мацура, Александар Милковић, Ненад Поповић и Стефан Остојић.
Култура / Сцена Глумици Јовани Стојиљковић награда "Петар Банићевић"
БЕОГРАД: Глумица Јована Стојиљковић овогодишња је добитница награде "Петар Банићевић" за улогу Софке у представи "Нечиста крв", рађеној према мотивима романа Борисава Станковића, у драматизацији Маје Тодоровић и режији Милана Нешковића.
Култура / Сцена „КРИТИЧАРСКИ КАРАВАН” У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ КИКИНДА Илузије на (с)цени
Гледам Марију како вришти за Алексом и замишљам колико би ефектније било да је и она део екипе. Баронеса нека, на пример. „Вештица“ која Мити и Голићу помаже, а ла Кетрин Зита Џонс, Бред Пит и Клуни Џорџ у „Ошенс илевен“ или „Твелв“. Онда би и Вујић могао да буде корумпирана нека елита, а не трговац из Србије, поштен човек, који љубав према кћерки не може да оправда жељом да јој књиге замени бебом, крпом и варјачом у руци. Батић би био наопаки гроф који не смера ништа лепо, осим да женидбом настави титуле и привилегије.  
Култура / Сцена Представа „Зенитеум :: 2022” на отварању ЕПК
На свечаном отварању програма „Новог Сада - Европске престонице културе“, сутра у 20.22 часова, на платоу испред Покрајинске владе на Булевару Михајла Пупина, биће изведена представа „Зенитеум :: 2022“ аутора Драгана Живадинова, једног од најважнијих имена словеначке и регионалне уметничке сцене.
Култура / Сцена Представа „Идиот” премијерно сутра у Новосадском позоришту / Újvidéki színház
Шта је следеће, „Рат и мир“ или „Тихи Дон“? Ово шаљиво реторичко, а можда и репертоарско питање постављено је у Новосадском позоришту / Újvidéki színház, у којем се већ игра “Ана Карењина“ Лава Толстоја, а од сутра ће и “Идиот” Фјодора Достојевског.
Култура / Сцена Од 24. до 28. јануара СНП: Дани редитеља Игора Вука Торбице
Крај овог месеца у Српском народном позоришту биће посвећен младом, прерано преминулом редитељу изузетног талента Игору Вуку Торбици, чије ће представе бити игране на мини ревији под називом „Игорови дани“, организованој у сарадњи са Народним позориштем у Београду.
Култура / Сцена Игорови дани посвећени Игору Вуку Торбици у Новом Саду и Београду
НОВИ САД: Уметничка ревија “Игорови дани” посвећена прерано преминулом редитељу Игору Вуку Торбици (1987-2020) биће одржана од 24. до 28. јануара у Српском народном позоришту (СНП) у Новом Саду.
Култура / Сцена Небојша Брадић: Спреман да пође путем којим се теже иде
У оквиру програма новосадског дочека Нове године 31. децембра на отвореном, на сцени код моста „Дуга“ изведен је и део нове представе „Тесла изуметник“, у режији Небојше Брадића, која ће након тога имати премијеру 22. јануара на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Брадић: Наша представа спаја Теслу и Нови Сад
НОВИ САД: У сусрет 2022. години када ће Нови Сад постати Европска престоница културе, Српско народно позориште у сарадњи са Фондацијом "Нови Сад - Европска престоница културе" припрема, у оквиру програма "Дочек", представу "Тесла, изуметник" по роману Владимира Пиштала "Тесла, портрет међу маскама" у режији Небојше Брадића.
Култура / Сцена ГЕЈМ ОВЕР  „Кафка машин” на сцени Српског народног позоришта
Љубитеље позоришта наслов “Кафка машин” не може, а да не подсети на “Хамлет машин” Хајнера Милера.
Култура / Сцена Представљени планови Народног позоришта за 2022. годину
БЕОГРАД: Свечаност поводом завршетка календарске 2021. године одржана је данас у Народном позоришту (НП) за представнике медија и пријатеље ове културне установе, где су представљени нови пројекти сва три ансамбла - Драме, Опере и Балета.
Култура / Сцена Атеље 212 отворио Дигиталну читаоницу, има и нови сајт
БЕОГРАД: Атеље 212 је у својим просторијама отворио Дигиталну читаоницу која ће архивирати текстове, фотографије и друге документе и меморабилије о представама и 65 година дугој историји позоришта.
Култура / Сцена Кафка машин премијерно у Српском народном позоришту
Представа „Кафка машин“ (Kafka machine), у режији Вељка Мићуновића, премијерно ће бити изведена вечерас у 19.30 часова на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Позоришна аутопсија суицида
Нови Сад су недавно запљуснуле вести о суициду једне младе особе, по суду јавности популарне – дакле и успешне, без разлога да се убије, рекло би се олако.
Култура / Сцена IN MEMORIAM Растислав Варга (1955–2021), првак балета СНП
У Новом Саду је преминуо балетски играч у пензији Растислав Варга (Бачки Петровац 1955 – Нови Сад 2021), који је своју уметничку каријеру везао за Српско народно позориште.
Култура / Сцена „Последње девојчице” Маје Пелевић у режији Кокана Младеновића у Деже Костолањију
Суботичко позориште „Костолањи Деже” најавило је на конференцији за новинаре премијеру представе „Последње девојчице”, рађене по новом тексту Маје Пелевић, у режији Кокана Младеновића, за среду 29. децембар.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести