Култура - Сцена

Култура / Сцена „Jеванђеље по Ф. М. Достојевском” Јернеја Лоренција у СНП-у
„Сваки је човек пред свима и за све крив“, говори старац Зосима у „Браћи Карамазовима“ Фјодора Михајловича Достојевског.
Култура / Сцена БФИ: Славна глумица Изабела Роселини долази 21. маја у Београд
БЕОГРАД: Глумица Изабела Роселини доћи ће 21. маја у Београд поводом извођења њене ауторске представе "Дарвинов осмех" у Југословенском драмском позоришту, најавила је директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг.
Култура / Сцена ЈЕЛЕНА МИХАЈЛОВИЋ С новим позориштем живнућемо и ми и Суботица
Глумица и директорка Драме на српском језику у Народном позоришту Суботица Јелена Михајловић гостоваће у новосадском Позоришту младих 26. марта, на чијој ће великој сцени од 19.30 часова играти представу „Бог маскара”.
Култура / Сцена Опроштај од глумца Танасија Узуновића: Хвала за све незаборавне улоге
Комеморација драмском уметнику Танасију Узуновићу (1942-2023) одржана је данас на Великој сцени његове матичне куће, у Народном позоришту у Београду. Првак Драме НП – глумац Танасије Узуновић Таса преминуо је 10. марта у 81. години.
Култура / Сцена Театар „Промена” на сцени Новосадског позоришта у четвртак
Представа „Светионик“ академског позоришта „Промена“ премијерно ће бити изведена вечерас у 20 часова на сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз. Ову представу, инспирисану једночинкама пољског драмског писца, сатиричара и карикатуристе Славомира Мрожека, режирао је  Иван Вања Алач, такође аутор драматизације и сценографије.
Култура / Сцена „Јеванђеље по Ф. М. Достојевском” у Српском народном позоришту
Пуни љубави и захвалности били су сви актери, наведени као аутори представе „Јеванђеље по Ф. М. Достојевском” у Српском народном позоришту, на јучерашњој конференцији за новинаре на којој је најављена премијера у петак, 17. марта.
Култура / Сцена „Кисеоник” Ивана Вирипајева у СНП-у
Представа „Кисеоник“ Ивана Вирипајева, у режији Миље Мазарак, продукција Народног позоришта Сомбор и КЦ Панчево, гостује вечерас у 20.30 часова на Камерној сцени Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Премијера на луткарској сцени у Зрењанину: Авантура инспирисана романима Уроша Петровића
У Народном позоришту „Тоша Јовановић” у Зрењанину, вечерас у 18 часова на Луткарској сцени премијерно ће бити изведена представа „Неко се уселио у ону стару вилу“, у режији Драгане Милошевски Попове.
Култура / Сцена 20. Београдски фестивал игре у Новом Саду
Светска премијера плесне представе „Фаун“ италијанског Балета Торина, као и три представе једне од водећих светских трупа, Холандски театар игре део су програма јубиларног 20. Београдског фестивала игре који ће бити одржан и у Новом Саду. Како је најављено на конференцији за новинаре, у Градској кући, представе ће бити одржане на сцени Српског народног позоришта где ће 5. априла, са почетком у 20 часова наступити Балет Торина, а у исто време 7. и 8. априла Холандски театар игре.
Култура / Сцена Умро глумац Танасије Узуновић
Глумац Танасије Узуновић преминуо је у 81. години живота на Клиници за ургентну медицину ВМА, јавио је портал Блиц.
Култура / Сцена Објављена селекција 72. Фестивала професионалних позоришта Војводине
За селекцију овогодишњег, 72. по реду Фестивала професионалних позоришта Војводине који ће бити одржан од 18. до 25. априла у Зрењанину, селекторка Александра Сања Гловацки Великић видело је 18 представа на вечерњем репертоару и пет представа позоришта за децу.
Култура / Сцена Преминуо новосадски глумац Зоран Андрејин
НОВИ САД: Глумац Позоришта младих Зоран Андрејин преминуо је данас у Новом Саду.
Култура / Сцена Водимо вас у Српско народно позориште: Граматика поремећаја
Представа „Граматика поремећаја“, рађена по роману Фрање Петриновића, у режији Давида Алића, биће изведена вечерас у 20.30 часова на Камерној сцени Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Премијера представе "Господар песме" у Позориштанцету "Пуж" у Београду
У Позориштанцету „Пуж“ у Београду одржана је друга премијера представе „Господар песме“.
Култура / Сцена Антигона – лепо је кад паднеш на мекано у Ујвидеки синхазу
Није само наслов загонетан, апокрифан, у најновијој представи Новосадског позоришта/ Ујвидеки синхаза, ауторском пројекту „Антигона - лепо је кад паднеш на мекано” Романа Николића.
Култура / Сцена Премијера Дон Жуана у Народном позоришту „Стерија” у Вршцу
Народно позориште „Стерија” прославља свој дан премијером представе „Дон Жуан” Ж. Б. П. Молијера, у адаптацији и режији Андреја Цветановског, госта из Македоније, која ће бити изведена вечерас на великој сцени овог театра.
Култура / Сцена Две велике премијере овог месеца у СНП: Достојевски и Лоренци, Пушкин и Чајковски
Српско народно позориште и у овој години очекују велики инвестициони радови, најавио је јуче на конференцији за новинаре управник најстаријег нашег професионалног театра Александар Станков.
Култура / Сцена Покрајнска влада разрешила дужности Александра Станкова управника СНП
Управник Српског народног позоришта Александар Станков разрешен је дужности на данашњој седници Покрајинске владе, потврђено је Тан‌југу у Покрајнској влади. 
Култура / Сцена Година великих планова: Премијера опере "Оњегин" за дан СНП-а
НОВИ САД: И овог марта широм света биће обележен Светски дан позоришта – 27. март. Дан касније, свој дан обележиће и најстарији национални театар – Српско народно позориште и то великом премијером.
Култура / Сцена Премијера представе „Антигона” у Ујвидеки синхазу
У Новосадском позоришту/Ујвидеки синхаз, вечерас ће премијерно бити изведена представа „Антигона - лепо је кад паднеш на мекано”, ауторски пројекат Романа Николића, редитеља из Хрватске.
EUR/RSD 117.3161
Најновије вести