Култура - Сцена

Култура / Сцена Балетски спектакл на сцени СНП-а: Звезде Њујорк сити балета коначно код нас
Упркос бројним тешкоћама, и одлагањима због пандемије, звезде Њујорк сити балета ће се коначно наћи пред публиком Београдског фестивала игре (БФИ), најпре сутра у 20 часова на сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта, дан касније у Београду, а потом и у Будимпешти.
Култура / Сцена У Народном позоришту Сомбор премијерно 5. марта Трамвај звани жеља
Народно позориште у Сомбору најавило је за сутра, 5. март, у 18 часова премијеру представе “Трамвај звани жеља” Тенесија Вилијамса, у режији Југа Ђорђевић а у представи играју: Милијана Макевић, Александар Ристоски, Ивана В. Јовановић и Немања Бакић.
Култура / Сцена Маратон игре у инат времену пандемије
Ново, 18. издање Београдског фестивала игре, које почиње у суботу, 6. марта, наступом солиста Њујорк сити балета у Новом Саду на сцени „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта, јуче је свечано представљено у Народној скупштини и том приликом председник парламента Ивица Дачић оценио је да БФИ представља један од најзначајнијих културних брендова Београда и читаве Србије.
Култура / Сцена Вечерас гала концерт у Српском народном позоришту: Последње извођење „Балетских бисера”
У оквиру обележавања 70 година постојања Балета Српског народног позоришта, вечерас у 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић” биће уприличен последњи гала концерт првака, солиста и ансамбла Балета, под називом „Балетски бисери“.
Култура / Сцена Бранка Катић и званично чланица Београдског драмског позоришта
БЕОГРАД: Глумица Бранка Катић данас је званично постала члан Београдског драмског позоришта, објављено је на Фацебоок страници самог позоришта.
Култура / Сцена „Чај са Кублај-каном“ Саше Радоњића као Монодрама Југослава Крајнова
Зашто причамо приче? Коме их причамо? С ким ми то разговарамо? Зашто? Тако мало питања која покрећу лавине одговора.
Култура / Сцена Представа по Ћосићевим Деобама наредног месеца у СНП-у
Српско народно позориште припрема нову драмску представу “Деобе” Добрице Ћосића, чија се стогодишњица рођења обележава ове године.
Култура / Сцена Марковић: Позориште чува доброту и племенитост
БЕОГРАД: Премијера нове представе у режији Јагоша Марковића "Дивље месо" најављена је за 24. април у Београдском драмском позоришту, а редитељ за Танјуг каже да је посвећен материји текста и да себи поставља питање шта ће дати публици, јер позориште људима пружа важне ствари, чува доброту и племенитост.
Култура / Сцена Светлости позорнице у театру Мадленианум: Позориште у позоришту
Пандемија планетарних размера, у комплетном смислу тог значења, покосила је у прошлој години сва поља живота и стваралаштва, посебно сурова је била према извођачким облицима уметничког деловања, не штедећи ни глумце ни музичаре, навикнуте на редовне наступе.
Култура / Сцена Велика очекивања у Српском народном позоришту
У Српском нароном позоришту вечерас ће премијерно бити изведен последњи део трилогије “Новосадски омнибус” - представа “Велика очекивања” Ђорђа Писарева, режији Душана Мамуле.
Култура / Сцена Представа За сада је све ок у Крушевачком позоришту
Милена је жена која је рано остала без мајке.
Култура / Сцена "Кишне капи на врелом камењу“ премијерно 20. фебруара у БДП
БЕОГРАД: Представа "Кишне капи на врелом камењу“ у режији Југа Ђорђевића биће премијерно изведена 20. фебруара на сцени Београдског драмског позоришта, када ће бити обележен дан тог важног београдског театра, најављено је на конференцији за медије.
Култура / Сцена И кубански балет на 18. Београдском фестивалу игре
У недавном разговору са кореографима, играчима и директорима трупа које гостују на 18. Београдском фестивалу игре, уприличеном у Југословенском драмском позоришту, испоставило се да су измењени услови рада због пандемије свима навећи проблем.
Култура / Сцена Одложено гостовање трупе Акрама Кана за октобар на БФИ
БЕОГРАД: Представа “Надмудривање ђавола” компаније Акрама Кана из Лондона, која је требало да гостује у априлу на Београдском фестивалу игре (БФИ) у Сава центру одложена је за јесен, односно 1. октобар у Српском народном позоришту у Новом Саду, објављено је на сајту фестивала.
Култура / Сцена „Смрт господина Голуже“ у новом руху у Позоришту младих
Један у низу важних детаља новеле „Смрт господина Голуже“ Бранимира Шћепановића је тај да би мештани забите вароши у коју је дошао човек да се разрачуна са самим собом, били захвални када би то учинио јавно.
Култура / Сцена „Растргните ме” у режији Кинге Мезеи у суботичком позоришту
Представа “Растргните ме”, настала по делима Иштвана Домонкоша, у режији Кинге Мезеи, на репертоару је суботичког позоришта “Костолањи Деже”, у суботу и недељу 13. и 14. фебруара.
Култура / Сцена Плесна представа о угроженим птицама новост на позоришној сцени
Како помоћи угроженим птицама? Ена Ентина Гуцунски Накић се одлучила да део одговора на то питање понуди плесном представом. “Плес угрожених птица” представљају Јаребица (Александра Чавић), Велика дропља (Јелена Иванчевић), Степски соко (Нина Путник), Ражањ (Сташа Кукић и Иван Салонски) и Препелица (Милица Ћирић).
Култура / Сцена In memoriam: Милица Зајцев  (1934–2021)
У Београду је у 87. години преминула историчарка, критичарка и публициста уметничке игре Милица Зајцев, добитница је Награде за животно дело Удружење балетских уметника Србије и признања за врхунски допринос националној култури Републике Србије.
Култура / Сцена Милан Новаковић, глумац и предавач: Тишина је још гласнија
Позориште, једно од круцијалних стубова културног живота сваког друштва, последњих једанаест месеци било је принуђено да се прилагоди новонасталој ситуацији.
Култура / Сцена Овације публике на премијери балета "Седам смртних грехова"
БЕОГРАД: Савремени балет "Седам смртних грехова“, по либрету и у кореографији Игора Пастора, премијерно је изведен вечерас на Великој сцени Народног позоришта, у оквиру пројекта !Програм - млади кореографи“.
EUR/RSD 117.5791
Најновије вести