Петнаестоминутне овације за Милену Дравић у Арени

ПУЛА: Милена Дравић (78), дива југословенске кинематографије, поздрављена је петнаестоминутним овацијама када је на њено појављивање 5.000 људи устало и аплаудирало, на отварању 65. Пула филмског фестивала.
milena dravic
Фото: Tanjug (M. Nikić, arhiva)

У аутентичном амбијенту Пулске Арене, Милена Дравић се нашла као специјални гост фестивала, а пре два дана у Српском културном центру у Пули представљена је монографија која говори о њеном животу и каријери.
"Очарана сам", понављала је Милена Дравић под светлима Арене.

Директорка фестивала Гордана Ресовић је истакла да је Милена Дравић током свих  65 година трајања ове филмске смотре увек била најзначајнија пажња публике.
"Овај редак јубилеј, 65 година трајања фестивала заправо славе сви који су погледали неки филм у фантастичном амбијенту Арене у Пули. Верујем да ћемо кроз различите програме и различита остварења достојно обележити изузетно трајање нашег фестивала", рекла је Ресовић.

Иначе, први филм који је публика видела на овогодишњем традиционалном Филмском фестивалу је дебитантско остварење Барбаре Векарић - "Алекси".
Реч је о српско-хрватској копродукцији у којем, између осталих играју и Неда Арнерић и Аљоша Вучковић, а један од копродуцената је и Гордан Кичић.
Све до 22. јула у Пули ће бити приказани филмови из новије хрватске продукције, међу којимиа су и актуелна остварења Анђела Јуркаса, Далибора Матанића, Невија Марасовића...

Програмска целина Еурополис меридијани публици ће понудити избор из светске кинематографије.
Популаран фестивалски тренд праћења драмских серија биће заступљен у Пули приказивањем епизода телевизијских формата снимљених у Хрватској уз државне подстицаје. Љубитељи серија имаће прилику да виде две епизоде серије "Хрватски кримић" као и по две епизоде серија "Сенке над Балканом" у режији Драгана Бјелогрлића и "Новине" Далибора Матанића.

Под заједничким називом "Из повјести кинематографије" биће приказани документарни филмови.
Одлично прихваћена локација за уживањем у филмовима под ведрим небом "Плажа амбрела" биће простор у којем ће бити приказивани филмови за младе, међу којима је и остварење "Бисер Бојане" у режији Милана Караџића.

EUR/RSD 118.0660
Најновије вести