Егзит у Амстердаму покреће нову еколошко-музичку платформу

НОВИ САД: Настао пре две деценије на темељима друштвеног активизма, Егзит је у току своје историје покренуо читав низ пројеката од друштвене важности, а као најаву велике прославе 20 година фестивала следећег јула, новосадски фестивал лансира до сада највећи еколошки пројекат под називом Life Stream. 
egzit
Фото: Promo

Од идућег јула, сви најбољи наступи на Егзиту биће директно преношени с јасним друштвеним циљем да анимирају светске лидере и општу јавност да предузму одлучне и хитне кораке ка заштити планете и живота на њој. Први у низу Егзитових Life Stream догађаја биће одржан већ наредне недеље, 18. октобра на Амстердам Dance Eventu 2019, највећој светској смотри електронске музике, када ће у сензационалном клубу и хотелу Crane Feralda, смештеном у великом крану трансформисаном у клуб, специјално за ову прилику наступити фантастични Artbatдобитник награде за најбољи нови DJ дует.

Њима ће се придружити и регионални DJ таленти, Coeus, After Affair, Andrew Meller и DJ Jock, а цео догађај биће преношен преко званичног Life Strema Фејсбук ивента.

У духу нове платформе за заштиту животне средине, а у светлу сад већ сасвим разрађене антикампање против шеснаестогодишње девојчице која се усудила да дигне глас у име планете на којој живимо, Егзит је младој герилској ратници и икони покрета за заштиту животне средине, Грети Тунберг, доделио Life Stream признање за изузетан допринос у покретању питања очувања постојеће биосфере и живота на Земљи.

У последње време сведоци смо лавини коментара на рачун Гретиног изгледа, тона и гестикулације, чују се бројне теорије завере и многе друге, потпуно споредне теме, при чему као да сви ти гласови игноришу  суштину - да су подаци које Грета Тунберг износи тачни и научно потврђени. Скептици који не верују у ове чињенице, повероваће за пет или десет година, када сопственим очима буду сведочили погубним последицама климатских промена. Нашој планети није потребно спасавање, она ће преживети све, спасење је потребно људима и животу око нас, изјавио је овим поводом оснивач Еgyита Душан Ковачевић. 

Млада Грета је након свог бескомпромисног активизма и инспиративног говора у Уједињеним нацијама пред највећим светским моћницима, који су испратиле милијарде људи широм света, постала заштитно лице еколошког покрета, а номинована је и за овогодишњу Нобелову награду за мир! Уколико добије ово признање, шведска тинејџерка постаће најмлађа добитница, од тријумфа пакистанске Малале Јусуфзај, која је имала 17 година у том тренутку.

Грета Тунберг доспела је у фокус светске јавности када је одржала сјајно примљен говор на УН конференцији о климатским променама у Пољској, а на састанку Светског економског форума у Давосу у јануару, изговорила је већ чувену реченицу упућену утицајним владама и лидерима: „Желим да се понашате као да вам кућа гори“, а као и милиони младих који су изашли на улице у последњих неколико месеци, такође поручује: „Системске промене, не климатске промене!“ Своје поруке заокружила је на Самиту о климатским променама УН у Њујорку: "Свет се буди, а промене долазе, свидело се то вама или не!"

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести