Култура - Наслови

Култура / Наслови Лазић: Данавеј, Доерти, Андерсон најзахтевније за сликање
БЕОГРАД: Изложба познатог фотографа Јадрана Лазића, који ове године слави 50 година каријере отворена је вечерас у галерији Арте, а славни уметник за Танјуг каже да су холивудске звезде Феј Данавеј, Шенон Доерти, Џилијен Андерсон биле најзахтевније за фотографисање.
Култура / Наслови Четири велике награде за „Службени гласник“
БЕОГРАД: Издавачка кућа "Службени гласник" награђена је са четири вредна признања за само два дана - наградом "Моштаница" за издавачки подухват за капиталну едицију "Дела Станилсава Кракова", и признањем "Липље" за савремено стваралаштво за издање "Плач Мајке Божје“ аутора Ђорђа Сибиновића, признањем "Липље" на сјму у бања Луци.
Култура / Наслови Пикасова ћерка донира девет његових дела Француској
ПАРИЗ: Француска ће добити девет нових уметничких дела Пабла Пикаса након што је његова ћерка Маја пристала да их донира, саопштио је данас француски министар динансија Бруно Ле Мер.
Култура / Наслови Маја Гојковић отворила изложбу у Етнографском музеју
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић отворила је данас изложбу "С обрамицом низ пут" аутора Марка Стојановића у Етнографском музеју, којом ова институција обележава 120 година самосталног рада.
Култура / Наслови Љубомир Бандовић: Глума је служба
ЛЕСКОВАЦ: Драмски уметник Љубомир Бандовић синоћ је био специјални гост 14. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, где је, говорећи о својим почецима, уметничком сазревању и филмским, позоришним и ТВ улогама, навео да је глума служба.
Култура / Наслови Језикоманија: Укратко, напречац и заузврат
Познато вам је да се речца ЛИ увек пише се одвојено: Да ли си ту? Је ли тако? Пишеш ли ти тај домаћи?
Култура / Наслови Дела Драгана Стојкова на Калеидоскопу: Прогресија сликовног писма
НОВИ САД: Сведочити о уметничком делу данас, у времену ускомешаних медијских доминација можебити једнако покушају да се обухвати вишестолетно стабло или да се једним погледом сагледа лице света.
Култура / Наслови Интервју: Зоран Ђерић, селектор Фестивала позоришта за децу
СУБОТИЦА: У оквиру такмичарског програма 28. Међународног фестивала позоришта за децу Суботица, који се ове године одржава од 19. до 24. септембра у организацији Отвореног универзитета Суботица, наћи ће се 12 представа за децу из целог света, по избору селектора фестивала, професора др Зорана Ђерића.
Култура / Наслови Омаж Иви Куртовићу у Спомен-збирци Павла Бељанског
НОВИ САД: Изложба “Спомен-збирка Павла Бељанског и њен архитекта Иво Куртовић” биће отворена сутра у 19 часова у Спомен-збирци.
Култура / Наслови Комад „Living room“ отворио 54. и 55. БИТЕФ у БДП-у
БЕОГРАД: Домаћа представа „Living room“ немачког редитеља Ерсана Монтага вечерас је отворила двоструко 54. и 55. издање међународног позоришног фестивала БИТЕФ у програму „Пролог“ на сцени Београдског драмског позоришта.
Култура / Наслови Богат програм Недеље извођачке уметности у Новом Саду
НОВИ САД: Веома богат програм у Недељи извођачке уметности фестивала “Калеидоскоп културе” очекује публику у Новом Саду на различитим локацијама, а најатрактивнији садржаји су у виду спектакл опере “Аида” или концерта посвећеном чувеном музичару Астору Пјацоли.
Култура / Наслови Преминуо слависта Предраг Пипер
БЕОГРАД: Академик Предраг Пипер, један од најзначајнијих српских слависта, преминуо је 10. септембра у 71. години, саопштено је данас из САНУ.
Култура / Наслови ЈЕЗИКОМАНИЈА: Орао или миш?
Ко­ри­сти­те ком­пју­тер? Он­да вам је нео­п­ход­но по­моћ­но сред­ство, фа­мо­зни миш (хар­двер, по­крет­но-не­по­крет­ни део ва­шег ра­чу­на­ра). Ле­ви та­стер, де­сни та­стер... Ви клик­ће­те! А сло­ва и сли­ке на мо­ни­то­ру се сме­њу­ју...
Култура / Наслови Отворена изложба о Милени Павловић Барили у Пожаревцу
ПОЖАРЕВАЦ: Изложба “Милена Павловић Барили: Једна уметница, 15 фотографа - 30 уметничких дела“ ауторке Душке Јованић отворена је у Центру за културу у Пожаревцу и трајаће до 7. октобра.
Култура / Наслови Почиње јубиларно 50. Бранково коло
У Сремским Карловцима данас у 10 часова, у Башти Бранковог кола (Палата „Илион“) свечано jе отворено јубиларно 50. Бранково коло које ће трајати до 20. септембра.
Култура / Наслови Сутра почиње јубиларно Бранково коло у Сремским Карловцима
СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Јубиларна 50. културна манифестација "Бранково коло" биће свечано отворена сутра у Сремским Карловцима и трајаће до 20. септембра.
Култура / Наслови Јасна Кујунџић Јованов: (Не)остварени снови
Након што је мултимедијални иновативни научно-уметнички пројекат др Јасне Кујунџић Јованов (Нови Сад) и Ане Новаков (Њујорк) „Black Carbon” током августа премијерно био приказан у Установи културе Пароброд у Београду, овај вечерас ће ова изложба бити отворена Културном центру „Лаза Костић” у Сомбору.
Култура / Наслови Хиљаде Грка опростило се од Микиса Теодоракиса у Атини
АТИНА: Хиљаде Грка опростило се од светски познатог активисте и музичара Микиса Теодоракиса на церемонији у Атини.
Култура / Наслови Изложба о Јовану Дучићу у САНУ
БЕОГРАД: Изложба "Јован Дучић: Трагање за новим" академика Злате Бојовић отворена је у Галерији Српске академије наука и уметности, а отворио ју је председник САНУ академик Владимир Костић.
Култура / Наслови Изложба о Николи Тесли у Италијанском институту за културу
БЕОГРАД: Изложба акварела "Никола Тесла, човек који је дефинисао будућност" италијанског архитекте и графичког дизајнера Даниелеа Меучија отворена је вечерас у Италијанском институту за културу у Београду и трајаће до 28. септембра.
EUR/RSD 117.5685
Најновије вести