Врхунски музичари из Сибира у Новом Саду и Београду

БЕОГРАД: Државна Иркутска филхармонија на челу са диригентом Илмаром Лапиншем и Губернаторским симфонијским оркестром отвориће концертну сезону у Опери и театру Мадленианум 11. јануара од 19.30 часова наступом "Стара руска и српска нова година".
klasicna muzika note klavir pixa
Фото: pixabay.com

Ове вечери ће занимљив програм руског репертоара са ретко извођеним делима извести солиста из Русије Алексеј Тихомиров, док ће поједине арије, попут оне из опере "Кнез Игор", извести српски солиста баритон Жељко Андрић из Новог Сада.

Прослављена оперска дива Јадранка Јовановић, која је недавно добила престижну међународну награду за оперету, певаће старе српске народне песме, као и бас Иван Томашев.

Улазнице су бесплатне, а исти програм ће Губернаторски симфонијски оркестар из Сибира извести и 13. јануара на сцени СНП у Новом Саду.

Овај оркестар има кључну улогу у промоцији класичне музике и развоју музичке културе Сибирског региона, а захваљујући њему у музичком животу Иркутска све су чешћи пројекти од општеруског и светског значаја.

Губернаторски симфонијски оркестар Иркутске обласне филхармоније, заједно са Симфонијским оркестром Новосибирске филхармоније, заузима водеће место у овом делу Русије.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести