Култура - Музика

Video
Култура / Музика Кемал Гекић, пијаниста: Виртуозност је средство, а емоција је циљ
НОВИ САД: Поклоници уметничке музике у Новом Саду биће у прилици да у уторак, 28. новембра, уживају у реситалу једног од најпризнатијих европских пијаниста Кемала Гекића.
Култура / Музика Луис Фонси у петак у Штарк арени
БЕОГРАД: Луис Фонси, светски познат по хиту "Despacito", наступиће у петак у Штарк арени у оквиру своје "Love+Dance" турнеје.
Култура / Музика Нови спот Фонсија и Деми Ловато пред концерт у Београду (видео)
БЕОГРАД: Власник планетарног хита "Despacito" Луис Фонси урадио је нови дуго очекивани сингл и спот за "Echame La Culpa", дует са мулти-платинастом, светском суперзвездом Деми Ловато, која пева на шпанском. 
Video
Култура / Музика Амира Медуњанин, певачица: Најважније је дисати слободу
Због заиста огромног интересовања, које влада за наступ Амире Медуњанин и Бојана Зулфикарпашића 15. децембра у Новом Саду (карте су плануле за свега неколико дана), „босанска Били Холидеј” и сјајни џез пијаниста приредиће у Синагоги још један концерт – 13. децембра...     
Култура / Музика НС концерт године: На Спенсу Атеист реп, Ју група, Дубиоза колектив..
Велика сала Спенса и ове године 9. децембра, по 18. пут угостиће љубитеље рокенрола, гитарских рифова и позитивне атмосфере на “НС Концерту године”.
Култура / Музика Преминуо Гитариста AC/DC, Малколм Јанг
КАНБЕРА: Легендарни гитариста и суоснивач групе "Еј-Си/Ди-Си" (AC/DC) преминуо је данас, у 64. години живота, након трогодишње борбе са деменцијом, због чега је био присиљен да се повуче из бенда.
Култура / Музика Још један концерт Амире Медуњанин у Новом Саду
Новосадски концерт Амире Медуњанин и пијанисте Бојана Зулфикарпашића, заказан за 15. децембра, одавно је распродат.
Култура / Музика Затварање Новосадског џез фестивала уз Билија Кобама
На реду је и последње вече Новосадског џез фестивала. У Српском народном позоришту програм вечерас отвара бубњар Били Кобам, са бендом у којем свирају Михаел Мондесир (бас), Стив Хамилтон (клавијатуре), Камелиа Бен Носер (клавијатуре) и Емилио Гарсија (гитара).
Култура / Музика Квинтет Београдске филхармоније у Заводу за културу Војводине
У Заводу за културу Војводине вечерас у 20 сати, биће одржан четврти концерт из актуелног серијала који траје до краја године, са наступима више од 20 ансамбала камерне музике.
Култура / Музика И традиција је део европских културних вредности
НОВИ САД: Фестивал златних ансамбала Војводине, одржан протеклог викенда у Новом Саду, завршен је Гала концертом у великој дворани Спенса.
Култура / Музика Ве­ли­ко отва­ра­ње Новосадског џез фестивала уз НББ
НОВИ САД: За спек­такл на све­ча­ном отва­ра­њу Но­во­сад­ског џез фе­стив­а­ла, у Срп­ском на­род­ном по­зо­ри­шту, био је за­ду­жен Но­во­сад­ски биг бенд, ко­ји ис­тра­ја­ва у ор­ке­стра­ци­ји по­пу­лар­них му­зич­ких де­ла већ ско­ро 15 го­ди­на.
Photo
Култура / Музика Почео Новосадски џез фестивал (Фото)
НОВИ САД: Главни програм Новосадског џез фестивал почео је синоћ у  Ујвидеки синхазу наступима бендова из Печуја, Санкт Полтена и Пловдива.
Култура / Музика Вечерас  почиње Новосадски џез фестивал
НОВИ САД: У Ујвидеки синхазу вечерас у 20 сати почеће главни програм Новосадског џез фестивала, са наступима бендова из Печуја, Санкт Полтена и Пловдива.
Video
Култура / Музика Спектакуларни концерт „александроваца“: Заносна лепота руске песме
НОВИ САД: Узбудљив и величанствен музички доживљај пружио је публици наступ чланова чувеног руског Ансамбла “Александров” приређен пред препуним гледалиштем велике дворане Спенса, концерт који је, осим беспрекорног извођачког нивоа, одликовала и нота необичне емотивности, каква се врло ретко среће на догађајима попут овог.
Култура / Музика Завршено четврто такмичење соло певача „Вера Ковач Виткаи
НОВИ САД: Младен Продан и Клаудија Панцел лауреати су 4. Међународног такмичења соло певача „Вера Ковач Виткаи“, које је одржано протеклог викенда у Новом Саду, у свечаној сали Музичке школе „Исидор Бајић“.
Култура / Музика Ритам нереда слави три деценије у Квотеру
Новосадски бенд “Ритам нереда” у суботу, 18. новембра, рођенданским коцертом прославиће 30 година постојања у клубу “Квотер” (Булевар Деспота Стефана 5).
Култура / Музика Новосадски дувачки квинтет на Коларцу: Спој класике и џеза
Програм француске музике за дувачке инструменте, која често подразумева шарм и богато орнаментисану кантабилност, али и концизност израза, заокружен „немачком“ транскрипцијом Гершвинове „Рапсодије у плавом“, представили су управо „животно“ и веома експресивно, чланови Новосадског дувачког квинтета, свирајући у циклусу „Свет звука“.
Култура / Музика Новогодишњи концерт Београдске филхармоније у СНП-у
НОВИ САД: Традиционални новогодишњи концерт Музичка омладина Новог Сада приређује 30. децембра на сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта, на којем ће наступити Београдска филхармонија са диригентом Аланом Бјелинским.
Култура / Музика Џез у знаку Европске престонице културе
Пре и током 19. новосадског џез фестивала, Фондација „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“ и Културни центар Новог Сада припремили су специјалан музички програм који ће представити неке од најистакнутијих новосадских и иностраних џез музичара.
Video
Култура / Музика НС џез фестивал: Нагласак на домаћим музичарима светског гласа
НОВИ САД: Гитариста Душан Јевтовић који чини трио са Асафом Сиркисом (бубњеви) и Василом Хаyимановом (клавијатуре), басиста Владимир Самарџић који окупља Ненада Гајина (гитара), Моктара Самбу (бубњеви) и Фелипеа Салеса (саксофон) на свом новом музичком пројекту “Соуларити”, Новосадски биг бенд, Биг бенд РТС-а, у центру су пажње Новосадског џез фестивала, који ће бити одржан од 15. до 18. новембра.
EUR/RSD 119.3689
Најновије вести