Француски писац Патрик Бесон написао књигу о Новаку Ђоковићу

БЕОГРАД: Угледна француска издавачка кућа "Louison éditions", објавиће у октобру ове године нову књигу "Ђоковић, одбијам" (Ðoković, Le Refuse) награђиваног француског писца Патрика Бесона, саопштила је издавачка кућа "Чигоја штампа" из Београда.
b
Фото: Youtube Printscreen

Превод ове књиге на српски језик о светски славном тенисеру Новаку Ђоковићу изаћи ће почетком септембра у „Чигоја штампи”, едицији “Дисидент”, поводом чега ће аутор Бесон посетити Србију.

Патрик Бесон је француски савремени писац, књижевни критичар, новинар, полемичар, члан многих жирија за доделу књижевних награда.

Аутор је запажених романа и књига прича као - "Дара", "Лењивица", "Вештина завођења", "Вила Дон Кихоте", "Стање духа", "Богаташица", "Београд Сити", "Брабанови", "Срђан", "Милош и Милена и Јулије и Исак", "Титаника", "Пушкинова смрт", "Христов гроб", "Извесна Меланхонија", "Романи из младости" и многих других књижевних дела.

Познат увелико као заиста велики пријатељ Србије, доста је ангажован у француској и српској јавности, посебно у одбрани српског народа у периоду од 1995. до 2000. године који започиње књигом објављеном у Француској “Крик против клеветника Србије” (1995).

Као велики познавалац, освешћени аналитичар и критичар глобалистичких кретања у свету, политичких, економских и социјално-културних проблема, велики је борац за очување правих традиционалних вредности.

У том светлу, кроз свој лични доживљај, пише ово слојевито дело, у којем у личности Новака Ðоковића, осим јединственог спортисте, препознаје све оне моралне, духовне и дубоко хумане квалитете, неопходне за опстанак људске врсте, наводе из издаваштва "Чигоја штампа".

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести