Галерија Икс витамин представља четири српска уметника у Минхену

БЕОГРАД: Београдска галерија " Икс витамин", која у децембру навршава две године од отварања, ове јесени учествује на интернационалном сајму уметности "Поситионс Мјуник Арт Фаир", који се одржава од 17. до 20. октобра у Минхену, у оквиру којег ће представити четири српска уметника - Марину Марковић, Уроша Ђурића, Мићу Стајчића и Николу Марковића.
1
Фото: Youtube Printscreen

Поситионс Арт Фаир одржава се током године и у Берлину, као партнер манифестације Берлин Арт Њеек, Франкфурту и Базелу.

Фокус је на промоцији најупечатљивијих и најзначајнијих актуелних позиција савремене уметности из целог света.

" Икс витамин" је једина галерија икад са ових простора која ће се премијерно представити на овогодишњем издању сајма у друштву већег броја излагача из Западне Европе и неколико галерија из других делова света (Пољска, Израел...).

Галерију су основали и воде Ксенија Маринковић, историчарка уметности и Мића Стајчић, визуелни уметник.

Галерија заступа савремене домаће ауторе средње и млађе генерације, међу којима и истакнуте уметнике из региона.

Велику пажњу поклања афирмисању језика савремене уметности и едукацији публике, као и истраживању и унапређењу модела тржишта уметности код нас.

Представљање галерије "Икс витамин" на сајму уметности у Минхену, подржала је национална платформа "Србија ствара" (Сербиа цреатес), која се залаже за увођење стратешких мера у циљу развоја креативних и иновативних индустрија, за јачање културне дипломатије и позиционирање Србије као земље креативних, иновативних и оригиналних људи и идеја.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести