Зрењанински ђаци генерације на одмору у Орашцу

ЗРЕЊАНИН: Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура посетио је зрењанинске ђаке генерације основних школа, који се налазе на одмору у Орашцу.
U Orašcu je osamnaestoro đaka iz Zrenjanina Foto: dnevnik.rs
Фото: У Орашцу је осамнаесторо ђака из Зрењанина Фото: дневник.рс

Локална самоуправа је по други пут организовала ову акцију и частила најбоље ученике са територије града вишедневним летњим одмором.

У Орашцу тренутно борави 35 ђака генерације са подручја Зрењанина и Кикинде. Друштво им прави педесеторо младих кошаркаша из новосадског клуба НС 07. Они су смештени у Вили „Александар“, која се налази у самом срцу Шумадије, у нетакнутој природи, оплемењеној отвореним базенима, спортским теренима, салом за предавања..Младим гостима на располагању су и авантура парк, летњиковци, стазе кроз листопадну и четинарску шуму, бунари са питком водом, етно ресторан са храном врхунског квалитета... О деци брину рекреатор, доктор и кошаркашки тренер.

-План кампа је активан одмор у оквиру ког деца имају организоване шетње, спортске активности, пливање, забаву... У току боравка рекреатор држи и обуку непливачима. С обзиром на то да се деца у већини случајева не познају, ово је изузетна прилика да се упознају и да касније остану у контакту и наставе дружење. У току боравка у Орашцу деца ће имати и спортска такмичења, као и неке научне тестове – изјавио је за „Дневник“ Симо Салапура.

У Орашцу се налази осамнаесторо ђака са подручја Зрењанина. То су Катарина Кертеши (ОШ „Вук Караџић“), Матија Станишић (ОШ „Доситеј Обрадовић“), Симеон Николић (ОШ „2. октобар“), Урош Милиновић (ОШ „Јован Јовановић Змај“), Алекс Сењи и Валентин Шарњаи (ОШ „Серво Михаљ“), Душан Давид Малимарков (ОШ „Соња Маринковић“), Маријана Микуља и Тамара Зеленак (ОШ „Братство“ Арадац), Бојана Бошњак (ОШ „Петар Кочић“, Банатски Деспотовац), Ксенија Тот (ОШ „Братство јединство“, Бело Блато), Ивана Перц (ОШ „1. октобар“, Ботош), Ана Грбић (ОШ „Светозар Марковић Тоза“, Елемир), Ања Миловановић (ОШ „Др Александар Сабовљев“, Ечка), Ана Добаи (ОШ „Јован Дучић“, Клек), Михајло Стоиљковић (ОШ „Стеван Книћананин“, Книћанин), Бојана Симић (ОШ „Свети Сава“, Стајићево), Анђела Новаков (ОШ „Младост“, Томашевац), Теодора Степанов (ОШ „Доситеј Обрадовић“, Фаркаждин) и Петар Вученић (ОШ „Бранко Радичевић“, Чента).

 Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести