Зрењанин први у условима за бициклисте: Изграђено 18 километара стаза

ЗРЕЊАНИН: Чланови Комисије за бициклизам и бициклистичку инфраструктуру одржали су састанак у сали Градског већа и том приликом је помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић указао на важност изградње бициклистичких стаза.
1
Фото: Dnevnik.rs

Радишић је подсетио да је у протекле четири године у граду изграђено 18 километара бициклистичких стаза. Он је саопштио да је у плану да се реконструише бициклистичка стаза на магистрали и изгради нова до Мужље.

Такође, подсетио је и да ће у склопу пројекта БЕГА – „Ревитализација навигационе инфраструктуре на Бегеју”, осим уређења канала Бегеј на потезу од границе са Румунијом до хидротехничког објекта у Клеку и санације преводница („шлајзова“) у Клеку и Српском Итебеју, бити изграђена и стаза од границе до преводнице у Клеку. Стаза ће бити двонаменска - радно-инспекциона и бициклистичка.

Поред представника Града и зрењанинске полиције, у раду Комисије учествују и удружења грађана, неформалне групе и појединци. Како су навели, у фокусу им је безбедност пешака и бициклиста. Градска управа Зрењанина основала је прошлог месеца поменуту комисију, током Европске недеље мобилности.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести