Жене предузетнице у Кикинди охрабрене за сопствени посао

КИКИНДА: У Центру за стручно усавршавање у Кикинди представљен је пројекат „Младе жене будући потенцијал друштва”, који се реализује уз подршку кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој.
1
Фото: Са представљања пројекта у Центру за стручно усавршавање у Кикинди

Циљ је да се подигне друштвена свест о важности афирмације женског иновативног предузетништва и на тај начин обезбеде услови за побољшање положаја жена.

Кроз интезивну кампању упућује се порука да је успех у области женског иновационог предузетништва не само могућ, него и неопходан за развој заједнице. Презентацијом успешних предузетница које су пример добре праксе, подстиче се активирање жена које су неискоришћени потенцијал друштва и даје се мотивација за даљи напредак женске популације. Пројекат реализује Град Кикинда у сарадњи са цивилним сектором.

Фото: Миодраг Булајић

Своја искуства са присутнима је поделила Драгана Галић, успешна предузетница, а на трибини су се представиле и друге жене успешне у свом послу.

- Очекујем да животна прича сваке од нас утиче на жене које планирају да се баве предузетништвом у будућности. Треба увек гледати предности, а не мане - рекла је она.

Члан Градског већа Кикинде Миодраг Булајић нагласио је да је жеља да се покаже спремност свих структура друштва да женама буду подршка, али и да се охрабре да успеју и искористе свој потенцијал.

Булајић је нагласио да су жене успешне у послу најбољи пример добре праксе и могу да сведоче о изазовима, али и да пренесу искуства, потешкоће и проблеме са којима су се сусретале.

- Успешне предузетнице верују у себе и посао који обављају - истакао је Булајић.

М. Мр.

Фото: Град Кикинда

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести