Захвалница Краљева Зрењанину због помоћи у поплавама

ЗРЕЊАНИН: Поводом обележевања 1. марта, Светског дана цивилне заштите, Градски штаб за ванредне ситуације у Краљеву доделио је Граду Зрењанину захвалницу због учешћа у отклањању последица катастрофалних поплава које су у јуну прошле године задесиле Краљево и његове становнике.
1

Захвалницу је јуче, у име зрењанинске локалне самоуправе, примио градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић подсетио је да је јуна прошле године, када су велике поплаве задесиле овај део Србије, помоћ стигла од Сектора за ванредне ситуације, али и од других градова и општина.

-Први су нам се јавили председник општине Уб Дарко Глишић и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који су нам помогли и у људству и у техници, како бисмо заједничким снагама пребродили проблеме с којима су се суочавали грађани. Сада желимо да им се захвалимо на томе и да наставимо сарадњу, али да ни нама ни њима оваква врста помоћи више никада не буде потребна – поручио је Терзић.

Градоначелник Јањић је изразио задовољство што се након две године поново нашао у посети Краљеву. Он је приметио да је град напредовао од његовог последњег доласка, а прокоментарисао је и одлуку да Град Зрењанин међу првима прискочи у помоћ поплављеном Краљеву.

-Имамо добру екипу за цивилну заштиту, која је одлично организована и опремљена. Спремни смо свима да притекнемо у помоћ када је то неопходно – казао је Јањић.

Подсетимо, на основу сарадње између штабова за ванредне ситуације Зрењанина и Краљева, донета је одлука да се помогне угроженом подручју у Краљеву слањем техничке опреме из Зрењанина. На терен су упућене пумпе за извлачење воде, а акцијом помоћи Краљеву руководио је Мирослав Сладојевић, који је у Градској управи задужен за послове ванредних ситуација. Техничка средства која су коришћена део су опреме јединице Цивилне заштите опште намене Града Зрењанина.

Ж. Б.

paja
03.03.2020 • 15:57
Ko ce pomoci Zrenjaninu posto se na oci grad urusava sa pogresnim gradskim celnicima ceda i sva kompanija
EUR/RSD 117.5810
Најновије вести