За три године фабрика воде у Жабљу

ЖАБАЉ: До краја године жабаљско комунално предузеће Водовод инвестираће десет милиона динара у бушење бунара у Жабљу и у аутоматизацију целог система.
Deset miliona dinara biće do kraja godine uloženo u nove bunare Foto: Opština Žabalj
Фото: Десет милиона динара биће до краја године уложено у нове бунаре Фото: Општина Жабаљ

Тиме ће се постићи квалитетније водоснабдевање, ефикасније управљање, као и значајна уштеда енергије, саопштили су из тог жабаљског јавног предузећа.

Радове на реконструкцији водоводне мреже у Улици Ђуре Јакшића у Чуругу, који су недавно завршени финансирао је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство са око 17,5 милиона динара, уз учешће Општине Жабаљ од око 4,5 милиона динара. Планирано је да у наредне две године буде потпуно обновљена целокупна водоводна мрежа у сва четири насељена општинска места.

Председник општине Чедомир Божић у неколико наврата обишао је црпне станице и радове на реконструкцији водоводне мреже у Чуругу и, том приликом, истакао да је циљ да општина добије воду одличног квалитета.

-Оно што имамо као план за наредну годину, а односи се на водоснабдевање, је изградња фабрика за прераду воде. Наравно, ово је озбиљан пројекат, чија реализација не може да се очекује у једној календарској години, па се завршетак планира у наредне три године -рекао је Божић.

Директор ЈКП „Водовод општине Жабаљ“ Радован Плачкић рекао је да су урађени елаборати за фабрике вода у свим насељеним местима у Општини Жабаљ, а да је у току израда пројектно-техничке документације.

-Прве видљиве резултате очекујем већ на пролеће, а ту нећемо стати, него ћемо радити све док грађани општине Жабаљ не буду потпуно задовољни квалитетом воде, а сигуран сам да ће се то остварити у наредне три године- нагласио је Плачкић.

За наредну годину планирана су значајна улагања у унапређење водоснабдевања и квалитета пијаће воде. Пројекат изградње фабрика воде биће један од најзахтевнијих, највећих и за будућност најважнијих пројеката у општини, како истичу надлежни. Изградњом погона за прераду воде биће спречени губици, а водоснабдевање биће поуздано, сигурно и квалитетно.

М. Рашић

 

Пројекат „Остваривање јавног интереса у Жабљу” реализује Дунав Продукција, а суфинансира Општина Жабаљ. Ставови у медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести