Возило и мобилни ултразвук на терену

ПЕЋИНЦИ: На основу уговора о суфинансирању мера популационе политике кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, Пећинци су добили вредну подршку.
s
Фото: pecinci.org

Нови аутомобил и мобилни ултразвук председник општине мр Жељко Трбовић уручио је директорки пећиначког Дома здравља Дубравки Цветковић Мићић. Укупна вредност пројекта је 3,74 милиона динара, од чега је пећиначка локална самоуправа обезбедила пола милиона динара.

Приликом примопредаје Жељко Трбовић је потврдио да је улагање у здравство један од приоритета пећиначке локалне самоуправе.

- Ми већ годинама примењујемо читав низ мера за подстицање рађања у нашој општини, које дају резултате, у том смислу да се не смањује број новорођених у нашој општини, а од изузетне је важности и да је ниво здравствене услуге за све грађане, а посебно за труднице и бебе на нивоу који имају већи здравствени центри. Поред овог возила које ће служити за рад на терену, до сада смо купили четири нова аутомобила за рад патронажне службе и једно ново санитетско возило, јер смо свесни да Дом здравља и лекари морају бити мобилни и спремни да у сваком тренутку стигну до сваког пацијента на територији наше општине- рекао је Трбовић.

Нова опрема ће, према речима директорице Дубравке Цветковић Мићић, допринети ефикаснијем раду на унапређењу репродуктивног здравља, решавању проблема неплодности, здравијем родитељству, али и значајнијем усклађивању рада и родитељства.

- Овим возилом и мобилним ултразвучним апаратом можемо да дођемо до сваког пацијента на терену, јер без обзира на све превентивне прегледе и на све наше позиве, постоји категорија пацијената која се не одазива ни једном нашем позиву, а ово ће бити прилика да дођемо до њих и да на време урадимо прегледе, било да је везано за наталитет, било за превенцију карцинома -  – изјавила је Цветковић Мићић.

У оквиру овог пројекта добијене су и струњаче за рад вежби са трудницама пре порођаја, потрошни материјал за папаниколау тест, као и штампач.

В. Х.

Пројекат „Пећинци у објективу“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Пећинци. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести