Велики пожар био на жабаљској депонији

ЖАБАЉ: На депонији која је лоцирана између Жабља и Госпођинаца у уторак увече, око 20  часова букнуо је пожар, а саниран је тек 24 сата касније.
с
Фото: ЈКП "Чистоћа" из Жабља

Готово 24 сата жабаљски ватрогасци, уз помоћ колега из Темерина, гасили су пожар, који је највероватније узрокован неодговорним понашањем појединаца.

Директор ЈКП „Чистоћа” Жабаљ Симо Васић истакао је да су се радници тог предузећа придружили ватрогасцима у борби с ватреном стихијом.

- Желим да се захвалим ватрогасцима који су се неуморно борили, целу ноћ и цео дан, да угасе пожар који је буктао. Такође, велику улогу имале су наше службе, које су константно радним машинама насипале велику количину земље, тако да смо заједничком борбом успели да угасимо ватру- објаснио је Васић.

ЈКП „Чистоћа” Жабаљ ангажовало је људство и механизацију како би се изоловао и санирао пожар, насипањем велике количине земље на деловима које је захватила ватра, док су ватрогасци крајњим напорима држали пожар под контролом.

Ватрену стихију изазвало је неодговорно понашање појединаца, који су палили ватру на самој депонији, саопштено је из комуналног предузећа. Како су надлежни већ апеловали на грађане жабаљске општине, поново то чине и поручују им да воде рачуна, да буду савесни, као и да не пале ватру на отвореном, како не би дошло до великих пожара, попут овог.

М. Рашић

 

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести