Узурпаторима њива десет дана да се јаве у новобечејску општину

НОВИ БЕЧЕЈ: Општина Нови Бечеј упутила је узурпаторима државног пољопривредног земљишта јавни позив за закључивање вансудског поравнања.
njiva
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Општинска комисија је утврдила да су неовлашћено обрађене парцеле у државној својини које се налазе под пшеницом, јечмом, кукурузом, сунцокретом, уљаном репицом, сојом, детелином, сеном и разним поврћем. Списак парцела које су узурпиране, у катастарским општинама Бочар, Ново Милошево, Нови Бечеј и Кумане, објављен је на званичном сајту Општине Нови Бечеј.

Новобечејска локална самоуправа је позвала узурпаторе који су неовлашћено обрадили те парцеле да се у року од десет дана од дана објављивања јавног позива јаве Општинској управи ради закључења вансудског поравнања у складу са Законом о пољопривредном земљишту. По закону, ако правно, односно физичко лице користи пољопривредно земљиште у државној својини без правног основа, дужно је да плати троструки износ највише просечне постигнуте цене по хектару на територији Средњобанатског округа. Ако се узурпатор оглуши о овај позив, локална самоуправа је дужна да скине усеве.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести