Уручене Октобарске награде за Дан Бачке Паланке

БАЧКА ПАЛАНКА: Дан ослобођења и Дан Општине Бачка Паланка обележен је у складу с мерама Кризног штаба, те ове године није било традиционалне свечане седнице.
b
Фото: Među dobitnicima priznanja je i Amatersko pozorište Janko Čeman iz Pivnica

Представници локалне самоуправе положили су венце на спомен- обележја у Бачкој Паланци у знак сећања на све жртве у Другом светском рату. Венци су положени на бисту др Младена Стојановића испред овдашњег Дома здравља, као и на остала обележја - Базу Стојаковић, Руско гробље и Чамац.

У уторак су традиционално уручене Октобарске награде за 2020. годину. Председник Скупштине општине Милан Чавић, поздравио је награђене и честитао им на постигнутим резултатима. Овогодишња Октобарска награда Општине Бачка Паланка за 2020. годину, у виду плакете, додељена је Удружењу грађана „Ревена“ из Бачке Паланке за постигнуте резултате у области друштвених делатности. У области културе  награда је додељена Аматерском позоришту „Јанко Чеман“ из Пивница, док је Карате клубу „Тиквара“ из Бачке Паланке додељена награда за постигнуте резултате у области спорта. Награде у виду златне значке додељене су појединцима, др Предрагу М. Вајагићу из Бачке Паланке за постигнуте резултате у области научног рада, као и Борису Кеберу из Бачке Паланке и Бориславу Шигуду из Нове Гајдобре за постигнуте резултате у области спорта. Награде су уручили председник Скупштине општине Милан Чавић и председник општине Бранислав Шушница.

Обишли смо четири локације, спомен- обележја и исказали почаст онима који су своје животе дали за ослобођење Бачке Паланке, казао је Милан Чавић. 

Како је додао, овај дан су увеличали и тиме што су уручили награде добитницима који су својим радом и својим залагањем допринели како научном, тако и спортском и друштвеном животу Бачке Паланке.

То је само један пример који сви треба да следе и вредно раде, као вид мотивације свима да се и они једног дана нађу овде како бисмо могли да им искажемо поштовање и уручимо награде, поручио је Чавић.

Добитници награда су се захвалили предлагачима, одборницима и председнику општине на томе што су препознали њихов труд и дугогодишњи рад у датим областима. Овогодишњи лауреати су додали да им је ово признање уједно подстицај и обавеза да у будућности наставе са радом и да на тај начин доприносе напретку и угледу целе заједнице. 

Октобарска награда ми пуно значи, пре свега јер сам је добио од свог родног града, града у коме радим већ 20 година, и у коме је препознат мој рад и оно што сам остварио и на пољу науке и на пољу просвете, казао др Предраг М. Вајагић.

По његовим речима, награда наравно и обавезује да с тим радом наставе и да у блиској будућности реализују још неке пројекте који ће имати значаја за њихову локалну историју.

Да сачувамо историјску причу о Бачкој Паланци за нека наредна поколења, о догађајима и људима који су овај град обележили и начинили га оваквим какав јесте данас, и какав је нама дат да наставимо да га развијамо и градимо, казао је Вајагић. 

Т. Пачић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести