Уређују пешачке стазе, одржавају локалне путеве

ЖИТИШТЕ: Након нешто више од две године откако су реконструисане главне пешачке стазе у житиштанском Деда Јоцковом парку, на ред су дошле и споредне, укупне дужине 994 метра и ширине метар и по.
д
Фото: М. Радловачки

Радови су поверени фирми „Extra Auto Transport” из Врбаса, а вредност радова је око 9,5 милиона динара. Новац за овај пројекат већински је добијен је од Министарства привреде, око 7,5 милиона динара, док је преостала два милиона обезбедила локална самоуправа.

- У наредном периоду планира се наставак уређења парка, ревитализацијом парковског мобилијара, као и реконструкцијом платоа - најављује заменик председника Општине Житиште Ђорђе Жужа, додајући да су претходних година издвајали значајна средства и за уређење парка и у Српском Итебеју.

Осим овог пројекта који се тиче уређења стаза у парку у Житишту, у току је рехабилитација пешачких стаза у насељеним местима општине, у вредности нешто више од 6,9 милиона динара, као и санација ударних рупа на локалним путевима и улицама, за шта је опредељено око 5 милиона динара.

Завршена је јавна набавка и за комплетну рехабилитацију 11 улица у девет насеља, укупне дужине око 5,3 километра. Вредност овог пројекта је око 120 милиона динара (Ђорђе Жужа)

- Ови радови се финансирају из општинског буyета. Завршена је јавна набавка и за комплетну рехабилитацију 11 улица у девет насељених места, укупне дужине од око 5,3 километра. У најскорије време се очекује потписивање уговора са изабраним извођачем и почетак радова. Вредност овог пројекта је око 120 милиона динара и финансира се средствима Покрајинске владе, односно преко Управе за капитална улагања АП Војводине - истиче Жужа.

Такође, на објекту Предшколске установе „Десанка Максимовић” у Житишту недавно је санирана фасада, односно урађена је термоизолација спољних зидова. Пројекат је финансиран средствима компаније НИС кроз програм „Заједници заједно” и Општине Житиште, а укупна вредност пројекта је нешто више од 2 милиона динара. У току су радови на инвестиционом одржавању објекта предшколске установе у Честерегу и то у вредности од милиона и по динара.

Л. Радловачки

 

 

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести