Улица у Кикинди међу 50 најлепших на свету (Фото)

КИКИНДА: Улица генерала Драпшина у Кикинди проглашена је међу 50 најлепших у свету, према страном сајту за Архитектуру и дизајн, a Кикинђани су посебно поносни на ову чињеницу, те сваког ко посети град, поведу у обилазак "зеленог тунела".
kikinda ulica ivanovic2.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Туристички водич Града Кикинда Оливера Маринков каже да је ова улица подједнако лепа лети, када прави зелени прекривач, али и зими, када се гране зебеле и праве снежни тунел.

"Поносни смо сви на улицу и радо пролазимо пешке, али и бицикловима кроз зелену улицу, јер бицикли одлично превозно средство за наш град", каже Маринков и додаје да је улица прилично прометна, али да се кроз њу пролази полако и види се да људи уживају.

Дрворед у Улици генерала Драпшина посађен је после Другог светског рата и има око 389 стабала, највише америчког копривића, око 300 комада, али се може похвалити и липама, америчким сребрним јавором, па чак и понеким дудом.

Фото: Dnevnik.rs

На сајту www.architectureanddesign.com  објављене су фотографије улица из Грчке, Италије, Шпаније, САД, Немачке, Бразила, Румуније, а градови који се њима могу похвалити су Стокхолм, Бон, Вашингтон, Валенсија, а из целе бивше Југославије само Кикинда и Подгорица.

Све најлепше улице са листе су прекривене зеленим крошњама или цвећем, а могу се видети и љубичасти афрички тунели. 

Фото: Dnevnik.rs

М.Сћ

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Кикинда. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

Zora Ninkov
07.06.2017 • 15:39
Odavno sam otišla iz moje rodne Kikinde, proputovala dosta toga,
Zora Ninkov
07.06.2017 • 15:52
Iako sam odavno otišla iz moje rodne Kikinde, zauvek mi je ostao u nozdrvama miris lipa u maju i taj specijalan osećaj prolaska kroz ulicu koja diše zdravljem.
EUR/RSD 117.5662
Најновије вести