Удовичић и Батез отворили спортску халу у Сивцу, посетили кулску општину и уручили спортску опрему

У Сивцу је отварена спортска хала, а представницима Рукометног клуба „Сивац” уручена је спортска опрема.
hala sivac, mos
Фото: МОС

Том догађају у кулској општини присуствовали су министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић и покрајински секретар за спорт Владимир Батез. Они су у Кули разговарали и с руководством српсколигаша ФК „Хајдук 1912”, током састанка су размотрена питања из области развоја фудбала у западно бачком округу и услова рада клуба од његових омладинске селекције до првог тима. Удовичић је уручио и донацију у спортској опреми за тренинг и опремање терена Рукометном клубу „Црвенка” и Женском одбојкашком клубу „Хајдук”.

Фото: МОС

Том приликом је обавио и садржајан разговор са управом клубова о њиховим плановима за актуелну такмичарску сезону и даљим активностима на још већој популаризацији рукомета и одбојке међу омладином како би се богата и трофејна традиција ових спортова наставила кроз успехе нових генерација спортиста овог краја.

Фото: МОС

 Реализацијом све већег броја пројеката тог типа потврђује се важност развоја спортске инфрастуктуре и инвестирања у систем спорта широм Србије за остварење бољег, здравог живота и даљег напретка целог друштва у свим областима, додаје се у саопштењу Министарства омладине и спорта.

Фото: МОС

„Посета Кули представља наставак сарадње Министарства омладине и спорта и ове просперитетне општине на даљем развоју спортске инфраструктуре и општих услова за бављење спортом међу свим генерацијама. Омладински, школски, аматерски и професионални спорт присутан у овој општини подједнако је важан за целу заједницу ради афирмације правих вредности спорта у свакодневном животу, здравог одрастања младих, интеграције у савремене друштвене токове и отварања нових животних перспектива. “ изјавио је министар Удовичић.

Он је додао да успеси у извођењу програмских активности усмерених ка омладини и спорту увек позитивно утичу и на привреду, економију, туризам и друге области друштвеног деловања, „и у том смислу ћемо чинити све да спорт и омладински активизам заузму још важнију улогу у овом важном делу наше земље”.             

Е. Д.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести