У Врбасу даљинско очитавање водомера

ВРБАС: Како је најављивано, екипе Пословне јединице „Водовод и канализација” при ЈКП „Комуналац” почеле су акцију замене водомера на територији Врбаса.
vodomer, dnevnik.rs
Фото: Дневник, илустрација

Уместо старих водомера уграђују се уређаји најсавременије генерације. Комуналци апелују на грађане да омогуће радницима приступ шахтама, како би што лакше и ефикасније обавили посао замене водомера.

Како је саопштено из „Комуналца”, нови водомер је осмишљен тако да сам одашиље сигнал о потрошњи. Убудуће радници неће морати да улазе у дворишта корисника да би очитали потрошњу, већ ће се то чинити на даљину, преко антена које су постављене у ту сврху.

- Сигнал нам долази директно у „Водовод” и на тај начин имамо увид у стања корисника. Разлике у самом водомеру нема, принцип рада је исти. Међутим, водомери најновије генерације су прецизни у литар, можемо у сваком моменту да видимо колико су литара грађани изгубили - рекао је Митар Јововић, пословођа очитавања водомера. - Ми поставимо лимит потрошње и ограничимо корисника на основу просечне потрошње у претходним месецима, а уколико потрошња нагло скочи у односу на уобичајену, обавестимо кориснике.

Ова новост је повољна за кориснике, како не би добили увећане рачуне, у случају пуцања цеви и губитка воде. С, друге стране, то је користан податак и за комуналце, да на време реагују.  В. Х.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести