У Беочину се улаже у спорт и домове културе

БЕОЧИН: Општина Беочин сваке године издваја значајну суму новца за спортске клубове, којих је укупно 17 на територији општине, а од ове године донета је и одлука да се пет најбољих спортиста награди стипендијама.
1
Фото: Најбољи и најперспективнији спортисти беочинске општине

-Још прошле године смо определили у буyету суму за спортисте који остварују добре резултате. Дали смо клубовима задатак да делегирају најбоље и одабрали пет спортиста који ће наредних годину дана добијати стипендију од 15.000 динара месечно од Општине Беочин- каже председник Општине Беочин Митар Милинковић. -Надам се да ће тај пројекат подржати и привредна друштва који имају могућност и да и они помогну младе.

Одабрано је пет грана спорта из којих су додељене стипендије- кошарка, yудо, карате, одбојка и кунг фу.

-Надамо се да ћемо списак момака и девојака који су најбољи спортисти проширити и одлучили смо да у следећем периоду, након једног олимпијског циклуса, најбољи спортиста добије и стан на територији општине- истиче Милинковић. -Спортисти и омладинци представљају наш град на најбољи начин и то треба адекватно и наградити, а Општина има станове које им може уступити. Планирамо да их наградимо двособним станом од 54 до 60 квадрата, како би имали одскочну даску, али и да остану у нашем граду. Раније смо имали доста спортиста који су одлазили у друге средине, јер су тамо добили боље услове. Сад гледамо да остану код нас.

Фото: Преседник Општине Беочин Митар Милинковић

Локална самоуправа ће помоћи све што може најбољим спортистима, тврди Милинковић, јер су они најбољи амбасадори општине, али и државе

-Имамо освајаче и светских, европских, државних медаља, перспективних спортиста и то треба наградити- истиче председник Општине Беочин. -Као бивши спортиста знам колико значи кад те се неко сети и жели да вам помогне, а ово ће им значити поред њихових примања. Осим тога, они имају одличне тренере, а током састанка одржаног са њима прошле недеље, причали смо и о спорту и свако треба да има неке узоре, мени је то био Славко Обадов, наша легенда yудоа, али и мој тренер Андрија Мумовић.

Он додаје да је спорт одскочна даска у животу из које омладинци израстају у људе са исправним ставовима. Додаје да је због спорта први пут отишао на море, али и упознао прве љубави, све лепе ствари су му се десиле кроз спорт.

-Наравно и одрицања су јако велика, поготово у борилачким спортовима, као и онима који морају да коригују килажу ради такмичења, али добио сам мејл од Олимпијског комитета као бивши спортиста, који се брину и о људима након спортске каријере, што ми је драго и то је велика ствар. Сви који прођу пубертет и остану у спорту, буду и одлични ђаци, студенти, али и имају сређен живот. Спорт је и радна навика и ко то стекне нема даље проблема у животу- сматра Милинковић, бивши Олимпијац и добитник многобројних медаља и признања. - Добро је што је држава увела и национално признање.

Митар Милинковић је пуних 30 година освајао медаље за свој клуб и државу, а због спорта је како каже постао и перфекциониста и сматра да морате кад нешто зацртате да и испуните. Тиме се води и данас, када је на функцији председника Општине Беочин, ништа не оставља за сутра, што може да уради данас.

На територији општине Беочин налази се десет месних заједница, у којима је сређен сваки Дом културе, а у већини се месна заједница и домови културе налазе под истим кровом.

Локална самоуправа ће помоћи све што може најбољим спортистима, јер су они најбољи амбасадори општине, али и државе (Митар Милинковић)

-Месна заједница и Дом културе одвојени су само у Беочину, Раковцу и у Баноштору, док се у осталим местима налазе у исој згради. Такође, многа удружења користе те просторије, те тако у Лугу, у новом Дому културе налазе се и Удружења жена, те ловци, омладинци, ту је и велика биоскопска сала, све у оквиру истог комплекса- напомиње Милинковић. -Ту се одвијају и рођендани и прославе, све је сређено како треба.

М.Стакић

Фото: Р.Хаyић

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести