У Бечеју се радови не заустављају

БЕЧЕЈ: Председник бечејске општине Драган Тошић обишао је са сарадницима градилиште у Зеленој улици, где је у току раконструкција тротоара и по прохладном времену обратио се представницима медија, посебно нагласивши инвестиционе подухвате који су у току.
Pri kraju postavljanje novog trotoara u Zelenoj ulici Foto: Dnevnik.rs
Фото: При крају постављање новог тротоара у Зеленој улици Фото: Дневник.рс

„Имамо изванредну сарадњу с вишим нивоима власти и с квалитетним пројектима се јављамо на њихове конкурсе. Тако је било и с пројектом реконструкције тротоара у делу Зелене улице. Од Министарства привреде смо добили 3,3, а ми смо суфинансирали са 4,7 милиона динара и сами можете да се уверите каква је разлика некадашњег и садашњег изгледа тротоара.

До краја месеца, ако временски услови то дозволе, биће завршена ова фаза“, појаснио је Тошић.“На пролеће ћемо уредити простор између тротоара и коловоза, новим паркинг местима и зеленим површинама. Како смо реконструкцију централног градског трга завршили, а у наредних месец дана очекујемо постављање мобилијара, трг и Зелена улица морају бити препознатљиви део Бечеја. Поготово ће то доћи до изражаја када се заврши аквапарк на простору десне стране Зеленог корзоа и Шеталишта крај Тисе до Градског стадиона где ће бити и велики паркинг.“

Са спремном пројектном документацијом Бечеј ће се јавити на конкурс Управе за капитална улагања, да бисмо добили средства за реконструкцију изузетно фреквентне Новосадске улице

Координаторка радова везаних за пројекат реконструкције тротоара у Зеленој улици Данијела Дорословачки апострофирала је да су задовољни како извођач радова „Екоградња“ из Зрењанина реализује посао вредан осам милиона динара у укупној дужини од око 1.000 метара. Имајући у виду да је Зелена улица у Бечеју једна од најфрекветнијих, она ће бити и даље у инвестиционој жижи.

„Планирамо да уредимо и простор од раскрснице с Новосадском улицом до укрштања с Улицом Петефи Шандор. Ту нам одређен проблем представља дрворед платана, па ћемо прво то морати да санирамо и онда уредимо тротоаре, коловоз, паркинг места и колске улазе. У анкетама које смо спровели по свим насељима, доминира проблем тротоара, па ћемо сличне послове радити у свим местима општине“,  додаје Драган Тошић.

Фото: Председник општине Бечеј Драган Тошић обишао радове  Фото: Дневник.рс

Списку инвестиција на којем су: завршетак реконструкције Доситејеве улице, изградња кружног тока на Тргу Чилаг, зацевљење канала у насељу Доњи парк и постављање канализационе мреже у насељу Мала Босна, председник Тошић додао је и реконструкцију Новосадске улице, која води ка индустријској зони и излазима ка Новом Бечеју и Новом Саду, те је права жила куцавица саобраћаја у Бечеју.

„Пројектна документација је завршена и ових дана ћемо се јавити на конкурс Управе за капитална улагања, да бисмо добили средства за реконструкцију Новосадске улице. Укупна вредност пројекта је 75 милиона динара. У првој фази, вредној 50 милиона динара, радили би проширење коловоза и изградњу бициклистичких стаза, а у другој би реконструисали тротоаре и јавну расвету. Пошто нисмо само с овим пројектом конкурисали, ако нам се не одобре средства на првом конкурсу, ми ћемо покушати на другом и очекујем да ће радне машине ускоро забрујати и у Новосадској улици“, закључио је председник бечејске општине Драган Тошић.

В. Јанков

no name
16.01.2018 • 12:41
Ako nisu bili u Kuli da se raspitaju kako se to radi, onda im đžaba posao...
EUR/RSD 117.5685
Најновије вести