У ађанској библиотеци „Сарваш Габор”  деца радо свраћају у свој кутак

АДА: Дечије одељење Библиотеке „Сарваш Габор” у Ади веома је активно на окупљању најмлађих поклоника писане речи, а успева да их заинтересује разноврсним садржајима.
ada bibl
Фото: Библиотека "Сарваш Габор" Ада

Ово одељење је најмлађе у установи, а директорка Библиотеке „Сарваш Габор” Валерија Барна Коложи и библиотекарка Чила Хорват наглашавају да деца радо долазе у свој кутак у овој установи.

„Сваке среде имамо креативне радионице за децу млађег узраста од шест до 10 година, од предшколаца до четвртог разреда основне школе“, сазнајемо од библиотекарке Чиле Хорват.

„Деца су веома заинтересована и за луткарске позоришне представе које могу да погледају једном месечно, захваљујући ађанаској Позоришној луткарској дружини „Јанчи бохоц”. Укључено је тридесетак деце, али радо долазе и њихови родитељи.“

Посебно је велико интересовање деце било за Лего конкурс у оквиру којег су деца имала прилику да искажу своју креативност, а препуштено им је да сами бирају тему своје креације. Финале је била изложба радова које су деца направила од лего коцака и играчака, а награђени су аутори најбољих радова. У галерији библиотеке се редовно приређују изложбе ученичких радова поводом конкурса на разне теме.

Тако је поводом Дана библиотеке „Сарваш Габор” био расписан ликовни конкурс за ученике основних школа из ађанске општине, када су они били у прилици да осмисле и осликају цртеже за изглед зидног календара библиотеке за 2019. годину, а награђени су аутори 12 одабраних радова. Више пригодних програма ових дна се организује уочи божићних и новогодишњих празника.

Дечије одељење ађанске Библиотеке „Сарваш Габор” располаже солидним фондом књига за најмлађе читаоце на српском и мађарском језику. Ђацима су на располагању књиге за школску лектиру , као и лексикони и енциклопедије који им добро послуже за стицање нових знања.

М. Мр.

ПројекатАда данасреализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести