ТУРНИР У УЛИЧНОЈ ОДБОЈЦИ У БЕОЧИНУ Заблистале девојчице из Титела

ТИТЕЛ: Минуле суботе у Беочину је одржан други турнир у уличној женској одбојци (стреетволлеy), у три различите категорије.
Devojčice iz Titela zablistale na turniru u uličnoj odbojci u Beočinu Foto: privatna arhiva
Фото: Девојчице из Титела заблистале на турниру у уличној одбојци у Беочину Фото: приватна архива

Прву категорију чиниле су девојчице до 10 година, другу девојчице од 10 до 12 година и трећу од 12 до 14 година. Поред домаћина из Беочина на турниру су учествовале женске екипе „Младост“ из Новог Сада, женски одбојкашки клубови из Сусека, Малог Зворника и Титела. Свака екипа наступила је са минимално четири екипе подеqене у четири различите групе. На турниру је укупно било преко 50 девојчица различитог узраста које су својим умећем одушевиле присутне гледаоце.

Екипа Титела је наступила у различитим узрастима и овога пута је прошла веома запажено. Најмлађе девојчице освојиле су златну медаqу, а једна од екипа средwе генерације освојила је бронзану медаqу. Најстарије девојчице су до самог краја презентовале достојну школу одбојке, али су уз малу поен разлику остале без медаqе.

После турнира тренер одбојкашица Титела мр Петар Којић нам је рекао да је изузетно задовоqан организацијом турнира и похвалио организаторе као и управу клуба и тренере Слободана Галешева и Дарка Калајyића, честитајући играчицама које су показале и доказале како се бране боје свога клуба. Он им је поручио да је сваки wихов успех само wихов и да је плод мукотрпног рада и одрицаwа.

Што се тиче саме одбојке Којић је рекао да је одбојка спорт који у раном периоду тренинга обухвата атлетику и корективну па и спортску гимнастику које су изузетно важне за дечији развој, те да је по препоруци лекара одбојка одличан спорт за правилан раст и развој деце те да има како превентивно тако и терапијско дејство за исправqаwе већ утврђених деформитета. Пре свега нагласио је да се одбојком стичу многобројна пријатеqства што и доказује и група преко тридесет одбојкашица различитог узраста из тителског клуба.

Ж. М.

 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести