„Тоза Марковић” донирао Граду вредан грађевински материјал

КИКИНДА: Фабрика „Тоза Марковић“ из Кикинде донирала је Граду Кикинди грађевински материјал вредан око два милиона динара.
toza markovic
Фото: Dnevnik (M. Mitrović)

Донацијом је обухваћено 2.500 квадрата плочица и 15.000 црепова, који ће се искористити за реконструкцију више објеката. Део грађевинског материјала намењен је и социјално угроженим домаћинствима.

Уговор о донацији потписали су градоначелник Кикинде Павле Марков и генерални директор „Тозе Марковића” Владимир Илић. Да је „Тоза Марковић“ друштвено одговорна компанија указао је градоначелник Кикинде, Павле Марков. Он је подсетио да је „Тоза” и лане донирао значајну количину грађевинског материјала.

Очигледно је да „Тоза Марковић” озбиљно послује, али и да има могућности да донира плочице и цреп. У нашем граду је грађевинска сезона у пуном јеку, па су веће и потребе за опекарским производима. Ствари у Кикинди се померају и очигледно иду на боље. Не тако давно, кад смо ми преузели одговорност за руковођење градом, фабрика је била у колапсу и пред затварањем. Даља судбина биће зависна од тржишта, али не можемо а да не приметимо да је, у међувремену, направљен значајан искорак у пословању, констатовао је Марков.

Директор фабрике Владимир Илић, назначио је да су пре неколико месеци помогли једној Кикинђанки и мештанину Сајану, након што су им домаћинства страдала у пожарима. Осврнуо се и на недавно започету производњу два нова модела црепа већег формата:

Фото: Dnevnik (M. Mitrović)

Продаја је почела пре месец и по, а посебно смо задовољни пласманом на румунском тржишту. У ту земљу пласирамо трећину производње црепа. Бележимо раст продаје од 10 одсто. Генерално смо задовољни ефектима текуће пословне године. Још један озбиљан инвестицилни циклус нас очекује наредне године. „Тоза Марковић” се налази на путу озбиљног опоравка, а фабрика би од јесени требало да буде ослобођена обавеза према банкама, рекао је Илић.

М. Мр.

 

Пројекат „Кикинда објективно“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести