Топле оброке Црвеног крста добијају 262 корисника у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Један од основних циљева којима је Црвени крст Зрењанин изузетно посвећен јесте пружање помоћи лицима у стању социјалне потребе, као и свим другим угроженим категоријама становништва.
1

Црвени крст наводи и да својим активностима развија солидарност међу људима и унапређује хуманитарне вредности друштва.

– Солидарност је код нас присутна сваког дана у години, а у септембру и октобру, током „Недеље солидарности“ и „Месеца солидарности“, посебно скрећемо пажњу на потребе корисника – каже секретарка Црвеног крста Зрењанина Александра Танасијевић.

„Месец солидарности“ је почео 15. септембра и завршио се 17. октобра. Током месец дана, Црвени крст Зрењанин је упутио помоћ најстаријим суграђанима, али и најугроженијим малишанима. Светски дан борбе против сиромаштва Црвени крст је обележио уз мото „Делујмо заједно – зауставимо сиромаштво оснаживањем деце, породице и заједнице“. Тим поводом на дистрибутивном пункту Народне кухиње корисницима су, уз припадајуће топле оброке, дистрибуиране и додатне количине намирница.

Програм „Народна кухиња“ је највидљивији и најдиректнији програм ублажавања сиромаштва и помоћи лицима у стању социјалне потребе. Реализују га Град Зрењанин – Одељење за друштвене делатности, Центар за социјални рад и Црвени крст.

– Топле оброке сваког дана добијају 262 корисника, а 340 породица добија месечне пакете хране. Од тога, 94 породице у граду и 246 породица у 22 села. Број корисника се није значајније мењао током протекле деценије – истиче Александра Танасијевић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести