Топао сусрет са сениорима

Посетом деведесет малишана из Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Геронтолошком центру „Сомбор“ обележен Међународни дан старих особа
U Gerontološkom centru „Sombor“  Foto: Dnevnik.rs
Фото: У Геронтолошком центру „Сомбор“  Фото: Дневник.рс

СОМБОР: Административно седиште Западанобачког управног округа , на жалост, спада у једну од оних вароши на северу Србије које последњих деценија фигурирају као демографски све старије средине, чему у нашој држави додуше цела Војводина даје свој велики обол, па ни не чуди да је брига о старијим суграђанима, сениорима, један од приоритета у Сомбору.

Тако је и посетом деведесет малишана из Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Геронтолошком центру „Сомбор“ и програмом који су са својим васпитачицама остварили девојчице и дечаци предшколског узраста, обележен Међународни дан старих особа.

Осим раздрагане песме, деца су старима уз осмех уручили и симболичне дарове, па није недостајало радости и осмеха на лицу и једних и других, а свему томе је, својом беседом и казивањем нових стихова за младе допринео и сомборски писац и песник Давид Кецман Дако.

Симболичним и увек дирљивим сусретом бака и дека са  децом која су тек на прагу школског доба отпочињу програмски садржаји који ће током октобра бити остварени у оквиру традиционалне манифестације „Сунчана јесен живота“ како у објекту Дома пензионера на Првомајском булевару, чија је реконструкција у пуном замаху, тако и у објекту на Апатинском путу, где ће у суботу, 5. октобра, бити одржана 19. Ликовна колонија „На каналу“.

 Сликари ће бити у прилици да виде како је ових дана, захваљући делима која су настала током минуле готово две деценије, оплемењен већ реконструисани ресторански део простора Дома пензионера, као и ходнички простор спратова. Током октобра у Дому пензионера биће одржан 1. Меморијални шах турнир „Душан Дуле Вукасовић“, а неће изостати ни гостовање фолклорних ансамбала, као ни одржавање трећег сазива женске сликарске колоније „Михољдански крајолик“, 26. и 27. октобра.   

М.Мћ

Пројекат „Грађанска свест у Сомбору“ реализује ДВП продукција, а суфинансира град Сомбор. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести