Тителска библиотека бесплатном чланарином обрадовала даме

ТИТЕЛ: Народна библиотека „Стојан Трумић“ Тител је и ове године дан након Дана жена дамама поклонила бесплатно учлањење у библиотеку, што су многе и искористиле.
d
Фото: Dnevnik.rs

Према речима директора установе Горана Поповића, овакав вид поклона практикује се већ дужи низ година.

- Доста жена нам долази и користи прилику бесплатног учлањења и годишње чланарине која се иначе плаћа 500 динара. Информације о највернијим читаоцима добијамо из Кооперативног онлајн библиографског система и сервиса, Кобис, јер сваки пут када наше раднице издају књиге, скенирају бар-код књиге, уносе податак о изнајмљивању за сваког корисника, па тако можемо да пратимо ко колико чита и тако поуздано знамо да су жене највећи љубитељи књиге у нашој општини – каже Поповић.

Прилику да се учлани искористила је и Маја Митић из Шајкаша, запослена у Општини Тител:

- Уживам у читању, не постоји жанр који бих могла да издвојим, али свакако највише читам трилере, психолошке романе и епску фантастику. Морам признати да сам се изненадила разноликошћу и понудом књига и аутора и сигурна сам да ћу на прави начин испунити слободно време  каже Митићка, а њена колегиница из канцеларије Весна Павловић је такође пасионирани љубитељ књига.

- Годинама купујем и читам књиге, које ми помажу да се опустим и одлутам у свет маште. До сада нисам била члан библиотеке, до књига сам долазила на други начин, али видела сам обавештење да библиотека дамама поклања бесплатно учлањење и бесплатну годишњу чланарину и то ме је подстакло. За почетак сам позајмила једну књигу коју већ дуго планирам да прочитам, мада код куће поред обавеза имам и неколико књига које су ми „на листи чекања“ –прича Павловићка.

Да у општини Тител највише читају жене сведочи и списак корисника библиотеке награђених за највећи број изнајмљених књига у 2021. години, на ком се у свим категоријама од предшколаца до пензионера налазе искључиво жене.

Текст и фото: С. Кнежевић

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести