Тител: Отворена Канцеларија заједнице Срба Хрватске и БиХ

ТИТЕЛ: Невреме је недавно онемогућило да се у присуству већег броја гостију и свечано како је замишљено отворе уређене нове просторије тителске канцеларије Заједнице Срба Хрватске и Босне и Херцеговине.
1
Фото: С.Диклић

Председник Заједнице Бранислав Швоња истакао је да је ово петнаеста канцеларија ове организације у Војводини.

Он је изнео податак да данас чак 64 одсто становника Војводине је директно дошло из бивших република некадашње Југославије, или има корене у њима. Ово је прва прилика да сви буду „под једним кровом”, уједињени и јаки. Канцеларија служи да помаже становништву да лакше решава проблеме и без одласка у велике центре.

- Канцеларије су обавезне да раде на терену и упознају сваку породицу и сваког човека, да региструју и реше све проблеме и утврде коначан број Срба пристиглих у разним приликама и неприликама. Рад на терену је потребан и због слабе доступносту средстава информисања. Идеју о Заједници до сада је подржало око 200. 000 наших грађана, а циљ је да се под једним кровом нађе око милион, што би представљало респектабилну снагу коју ће уважавати свака власт – рекао је Швоња, додавши да власт не помаже, али ни не омета деловање Заједнице Срба из Хрватске и Босне и Херцеговине, иако је у ранијем периоду спречавано формирање сличних удружења.

Текст и фото: С. Диклић

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести