Сви тркачи већ победници

ТИТЕЛ: Ученици старијих разреда ОШ „Светозар Милетић” укључили су се у петак у акцију Црвеног крста „Трка за срећније детињство”, која је одржана на долми поред Тисе, уз већ добро познати слоган: „Имамо циљ, дођи на старт!”
d
Фото: Dnevnik.rs

Иако је време било мало хладније, то није спречило ђаке и њихове наставнике да постигну зацртани циљ. На долми се окупило нешто преко стотинак деце и наставника који су им давали подршку.

Трка није имала само за циљ да деца уживају у природи, него је имала и хуманитарни карактер. Организована је продаја стартних бројева које су могли да купе учесници трке, али и сви други који не учествују , а желе да помогну у прикупљању новчаних средстава која ће бити усмерена на право место. Прикупљени новац биће предат школи, а о томе на шта ће бити потрошен, одлучиће заједно представници школе и Црвеног крста. За сада је дилема да ли га потрошити за неко наставно средство или дати неком детету слабијег имовног стања.

Победници трке, уз припадајућу славу међу вршњацима, награђени су чоколадама. Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител задовољна је одзивом ученика и успешном сарадњом са представницима школе. Иако су сви који су се одазвали лепој акцији унапред победници, бележе се и они који су први стигли на циљ – међу ђацима петог разреда су то Милан Панић и Милана Амиyић, међу шестацима Ферика Цетењи и Лидија Шер, најбржи седмаци су Стојан Јованов и Софија Панић, и осмаци – Немања Ђурић и Бјанка Маринков.

С. Диклић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести