Стара млекара биће спортски комплекс са базеном

НОВИ БЕЧЕЈ:  У претходном периоду у новобечејској општини пуно је урађено, али тако је и морало, каже председник општине Саша Максимовић, јер за две деценије колико се није улагало у Нови Бечеј, пуно тога се накупило.
д
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

- Грађани то и очекују од локалне самоуправе, јер виде да се свуда ради, па очекују да тако буде и у нашој средини. Све ће и бити урађено, само не може све ођедном - истиче Максимовић.

Новост је да је Општина Нови Бечеј постала власник објекта млекаре која је припадала зрењанинском „Млекопродукту”. План је да се споји са спортским комплексом стадиона и направи већи спортско-рекреативни комплекс са базеном, који Нови Бечеј никад није имао.

- Морам да похвалим СРЦ „Јединство” који годинама одржава халу спортова како треба. Хала је направљена 1986. године и тешко да ћете наћи халу спортова која није изграђена јуче, већ пре више деценија, а да је у бољем стању од новобечејске- напомиње Максимовић. -Заиста се трудимо да кад је реч о спорту будемо репрезентативни и сад смо уложили доста новца да хала поново засија новим сјајем, отворена је и нова куглана.

Инвестиција у објекат старе млекаре усмерена је у том правцу.


Нови хостел

Реконструкција Дома здравља у Новом Бечеју биће једна од највећих инвестиција, али ће се радити и реконструкција водоводне мреже, адаптација санитарног чвора, енергетска санација објеката, реконструкција хостела, путева, коловоза, јавне расвете...

-Идеја Туристичке организације је да објекат који је њима припао, зграда Врањевачке општине буде преуређен у хостел, који може бити и проширен кроз тавански простор. Нови Бечеј нема довољно смештајних  капацитета, што се највише осети за време Великогоспојинсих дана, али и током целе године- каже председник општине Саша Максимовић.


- Општина је сада власник тог земљишта и објекта у целости, уговор је потписан и новац исплаћен. Вредност је 61.000 евра, а реч је о објектима који су припадали некадашњој млекари на хектар и по грађевинског земљишта које се налази у центру Новог Бечеја, поред самог Тиског кеја, а поседује и трафо-станицу – каже Максимовић. –„Млекопродукт” је све рачуне платио, тако да нисмо преузели ниједну обавезу. Општина је први комшија, јер је власник стадиона, те смо се јавили као купци. То неће бити изводљиво направити у наредних годину дана, али за неколико то ће бити сигурно направљено.

Ово није једина локација коју је Општина Нови Бечеј у претходних пар година купила, додаје Максимовић и подсећа да је раније локална самоуправа, пре овог мандата, продавала земљиште, док се сада бави куповином.

-Уколико би се јавио неки озбиљан инвеститор, имамо и друге локације да понудимо, али би и ову уступили за неки добар пројекат и уколико би нам било понуђено више новца од уложеног- истиче Максимовић. -Општина је прибавила више некретнина у последње три, него у минулих 30 година.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести