Шта ће бити са позориштем у Бездану?

БЕЗДАН: Акција „Отворени дан“ настављена је недавном посетом сомборске градоначелнице Душанке Голубовић Бездану.
д
Фото: Dnevnik.rs

Са тимом сарадника она је примала грађане на разговор о свакодневном животу и проблемима у једном од највећих села. Састанку су присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор,  Јасмина Бобић директорка ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Михајло Шкорић директор Центра за социјални рад Сомбор и Надежда Радојевић испред ЈКП „Зеленило“ Сомбор .

Велики број питања грађана односио се на комуналну област, углавном атмосферску канализацију, одржавање путева, расвете у појединим деловима месне заједнице, проблем напуштених кућа, као и паса луталица, које несавесни житељи града све чешће избацују из домова и остављају их у атарима или и самим селима. Како Бездан има велики број викендица, један од проблема на који су указали присутни грађани је и недовољан број контејнера и нередован одвоз смећа.

По речима градоначелнице Душанке Голубовић од идуће године у периоду од 15. априла до 15. октобра редовно ће се одвозити отпад из ових насеља, а свако место ће имати контејнере за кабасти отпад. Када су у питању пси луталице град је кренуо у акцију пописивања паса и бесплатног чиповања и стерилизације, што ће једино дати резултат на дужи период.

Безданце је интересовала и коначна судбину позоришта, које је већ почетком миленијума у процесу приватизације, као тада формално власништво локалног друштвеног пољопривредног предузећа, припало приватној компанији, гиганту „Матијевић“. Од варошких власти су се тражили и одговори у вези обнављања безданског фудбалског клуба и његових терена.

Након разговора са суграђанима, градоначелница је са представницима Савета МЗ обишла просторије Добровољног ватрогасног друштва које има дугу традицију и спада у једно од најуређенијих и најопремљенијих сеоских друштава. Градској делегацији су показали опрему и возила увек спремна за интервенције на терену.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести