Српска читаоница у Иригу наставља традицију

ИРИГ: Српска читаоница у Иригу доделила је четрнаесту Михизову награду; за драмско стваралаштво младој драмској списатељици из Београда Тијани Грумић.
irig mihizova nagrada
Фото: Општина Ириг

Награда писца, драматурга, књижевног кри­тичара и ерудите Борислава Михајловића, родом из Ирига додељује се из Фонда који носи његово име, а под покровитељством Владе АП Војводине, Министарства културе и Оп­штине Ириг.

Директорка Српске читаонице у Иригу Вера Новковић каже да ова књижевна награда потпуно оправдано носи његово име, док је театролог и председник жирија др Све­тислав Јованов истакао да досадашњи добитници Михизове награде чине кичму сав­ремене драмске продукције у Србији.

Овогодишњи лауреат, Тијана Грумић каже да ова награда за њу има и сентименталну вредност, јер је лета у детињству проводила у једном селу близу Ирига, у Павловцима.

„Награда носи и одговорност, јер није лако бити носилац награде тако великог и свестраног човека“, рекла је Тијана Грумић.

Награду су Тијани Грумић уручили Михизова ћерка Мила Јанковић, Горан Ибрајтер у име „Стеријиног позорја” и директорка Српске читаонице Ириг Вера Новковић. Сегменте из Тијаниних драма „Стварање човека”, „Моћни ренџери не плачу” и „Кеплер 452-б” присутни су могли да чују у извођењу драмске уметнице из Српског народног позоришта из Новог Сада Драгице Вогањац.      

М. Сћ

ПројекатИриг данасреализовала јеПанонија медиауз подршкуДневника”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести