Сређивање туристичког инфо-центра на Вршачким бреговима

ВРШАЦ: Будући да је број туриста у Вршцу и више него преполовљен, услед пандемије коронавируса, Туристичка организација тог града одлучила је да искористи прилику да се посвети уређењу Туристичког инфо центра на Вршачким бреговима.
Sređivanje turističkog info-centra na Vršačkim bregovima Foto: TO Vršac
Фото: Сређивање туристичког инфо-центра на Вршачким бреговима Фото: ТО Вршац 

Радови су почели пре десетак дана, изводе их радници ЈКП „Други октобар”, а у плану је да све буде завршено током следеће недеље.

- Санација Туристичког инфо центра нам је свакако била у плану, али не у овом обиму као што сад радимо - каже за наш лист в.д. директора Туристичке организације Вршац Татјана Палковач, додајући да се сада баве радовима иза кулиса. - Сређујемо носеће греде, фарбамо комплетну дрвенарију јер нам је сав објекат у дрвету, урадили смо неке плочице које су дотрајале, ставили смо кулир око носећег зида, а сад нам остаје да урадимо нову бренд фолију како би објекат лепо изгледао и имао комплетну целину, као и да заменимо све клупе. Туристичка организација Вршца је обезбедила материјал, и са ЈКП „Други октобар“ смо нашли заједнички интерес да лепо здање доведемо у још лепше и пристојније и надамо се да ће оно бити интересантније туристима који буду долазили.

Туристички инфо центар на Вршачким бреговима ради од средине априла до средине октобра и у њему туристи могу да добију све информације о граду, самој кули на планини, пешачким стазама, планинарском дому и Црвеном крсту, као и о биљном и животињском свету који се ту налази.

Фото: Сређивање туристичког инфо-центра на Вршачким бреговима Фото: ТО Вршац

- Осим инфо центра, тренутно радимо и саобраћајну и туристичку сигнализацију према Шушари, односно према Делиблатској пешчари, као и обележавање туристичко-смештајног капацитета каштела„Маријета“ која се налази у самој Шушари, скретнице за цркву и путоказе за обилазак Загајичких брда. Урадићемо и винску сигнализацију, односно додатак, обележићемо винарије које су се регистровале након прве акције обележавања - додаје наша саговорница, појашњавајући да ће винску сигнализацију финансирати из буyета Туристичке организације, док је за путоказе ка и у Шушари новац добила Месна заједница од Покрајинског секретаријат за националне мањине.


Туризам зависи од домаћих гостију

В.д. директора Туристичке организације Вршац Татјана Палковач каже да су у јуну још и имали организоване посете, излете и екскурзије, али сад су то више индивидуални доласци и гости смештени и у Белој Цркви, који дан-два проведу и у Вршцу.

- Протекли период искористили смо да ставимо акценат на дигиталну кампању. Надали смо се да ће се ситуација побољшати и да ћемо моћи да организујемо нашу велику манифестацију Дани бербе грожђа која окупља близу 150.000 посетилаца, а коју организујемо трећег викенда у септембру, али с обзиром на то да су сви већи фестивали отказани, не верујем да ће се створити услови да организујемо и ми Дане бербе- каже Палковач.


- Наша организација је од тог секретаријата добила новац за израду брошуре туристичких манифестација која ће бити двојезична, на српском и румунском, што би требало да буде готово до септембра- каже Татјана Палковач.

Чак 80 одсто хотела и смештајних капацитета у Вршцу пријавило се за ваучере које је држава омогућила како би помогла оштећеном туризму у Србији, тако да се број домаћих туриста није смањио, али највећа бољка је што су границе са Румунијом и даље затворене.

- Имамо велики хендикеп што се тиче гостију из Румуније, то су људи који често долазе код нас и ту бораве, добри су потрошачи у сваком смилсу и то што нису отворене границе, негативно се одражава на ситуацију у нашем угоститељству - каже в.д. директора Туристичке организације Вршац Татјана Палковач.

Л. Радловачки

 

 

 

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести