Србобранска општина ради транспарентније

СРБОБРАН: Општина Србобран сачинила је Грађански водич кроз буџет за 2018. годину у намери да грађанима приближи како се троши новац буџетских обезника; односно како функционише локална самоуправа. 
Srbobran, centar Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Србобран, центар Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

Ово је други пут да Општина Србобран и на овај начин информише грађане, мада на званичном порталу општине житељи могу да се информишу о раду општинских служби, о друштвеном, културном и спортском животу у сва три насеља.

„Буџет Општине Србобран ове године износи близу милијарду динара“,  казао је за „Дневник” председник општине Радивој Парошки, наводећи да је од лане непотрошено око 200 милиона динара који су остали у општинској каси

„С обзиром на то да највећи део новца стиже у буџет путем наплате  пореза, имамо обавезу према грађанима да с новцем  располажемо у најбољем интересу заједнице и да грађанима представимо тачне и разумљиве податке.“

По његовим речима ове године је намењено око 70 милиона динара за социјална давања и примарну здравствену заштиту, а издвајања за туризам, заштиту животне средине, економски и локални развој општине су знатно повећана у односу на 2017. Зато Грађански водич кроз буџет, каже Парошки, треба грађанима да послужи као информатор о плановима локалне самоуправе, а истовремено и да буде контрола како се новац троши, односно да ли се остварују постављени циљеви. 

З. Делић

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести