Сомбор као Холивуд: У плану снимање „Антиталената“ Раше Буквића

СОМБОР: У четвртак, 23. јуна, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић састао се са глумцем, редитељем и сценаристом Радивојем Рашом Буквићем и продуценткињом Јованом Јовичић, поводом плана да се у Сомбору реализује снимање награђиваног пројекта „Антиталенти“.
s
Фото: sombor.rs

У питању је, како се наводи на сајту Града, први дугометражни играни филм Раше Буквића, чије снимање би требало да се реализује на различитим локацијама у граду Сомбору.

„Антиталенти“ је coming of age драма са елементима мјузикла надахнута истинитим догађајем који се одиграо 1993. године у Сомбору, у Савезној Републици Југославији. Математички геније, стидљиви четрнаестогодишњи дечак, у освит ратова деведесетих укључује се у трговину оружјем како би купио бас гитару, а све са надом да ће се као у музичара школског бенда, у њега заљубити најлепша девојчица у школи.

Пројекат „Антиталенти“ освојио је главну награду „The Chainsaw Europe Award“ на копродукционом маркету „Transilvania Pitch Stop“ у оквиру јубиларног 20. Међународног филмског фестивала „Трансилванија“ у Клуж Напоки, а био је селектован и у категорији „Plus Minus One“ копродукционог маркета „Sofia Meetings“ у оквиру 25. Међународног филмског фестивала у Софији, на међународном копродукционом форуму „Kids Kino Industry“ у оквиру „Kids Kino Film Festivala“ у Варшави 2021. као и на међународној платформи „m:brane Forum“ у категорији „Main Pitch“ у Малмеу у Шведској 2022. године.

Прича редитеља и сценаристе Радивоја Раше Буквића, са косценаристима Вуком Ршумовићем и Игором Латиновићем, настаје као копродукција Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске и Француске.

Пројекат филма „Антиталенти“ подржан је на конкурсу за суфинансирање производње домаћих дугометражних дебитантских играних филмова Филмског центра Србије за 2022. годину.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести