Одржан Сајам стваралаштва сеоских жена у Бачкој Паланци

Поводом данашњег Међународног дана сеоских жена јуче је одржан XI Сајам стваралаштва сеоских жена Војводине.
selo
Фото: Dnevnik.rs

Сајам је организован у сарадњи Завода за равноправност полова АПВ и Секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Владе АП Војводине и уз логистичку подршку ТОО, односно општине Бачка Паланка. Овај сајам је и пре две године организован у овој вароши, госте и учеснике је дочекао леп октобарски дан, па је цео доживљај био још лепши.               

У центру града били су разапети шатори чак преко 200 удружења жена из скоро свих општина у Војводини, а процењује се да је у госте Бачкој Паланци дошло скоро 2.000 представница лепшег пола. Сви паркинг простори у граду и ближој периферији били су заузети, а Сајам је био подељен у три сегмента. У једном делу жене су приказале производе ткања и веза, на другој рукотворине, а на трећој, најпосећенијој, стари, односно традиционални колачи. Било је ту и меда, домаћег пића, зимнице...              

У име домаћина бројне гошће, али и домаћине поздравио је Бранислав Шушница, председник Бачкопаланачке општине. Домаћинима се на гостопримству захвалила Диана Миловић, директорица Завода за равноправност полова.          

"Жене на селу су стубови породица, а ми желимо да их ојачамо, јер оне су хранитељи и бранитељи породица", рекао је, између осталог, Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Према његовим речима, јачањем положаја и равноправности жена у нашим селима подстичемо их и у развијању предузетничког духа чиме оне доприносе и бољем материјалном положају својих породица у селима.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести