Ремонтовани хидранти на „Бегејској петљи”

ЗРЕЊАНИН: На „Бегејској петљи“ су претходних дана монтирани и тестирани хидранти који су на овом месту први пут ремонтовани од њихове уградње, саопштили су „Резервати природе“.
1
Фото: Dnevnik.rs

За потребе ове установе, послове демонтаже, транспорта, ремонта, монтаже и пробног рада спровело је предузеће „Ватроимпекс“ из Зрењанина. Ово предузеће је посао урадило за нешто више од 30 дана, како је и уговором предвиђено.

- Активности су финансиране из буyета Града Зрењанина. Уграђено је укупно пет комплета, који обухватају по пет хидраната и ормарића за њих, са свом пратећом опремом“, саопштили су „Резервати природе“.

Како наводе у овој установи, хидрантска мрежа је од изузетне важности за гашење пожара и неутрализацију агресивног деловања хемикалија које се користе у раду „Бегејске петље“ на животну средину. Такође, уколико дође до пожара у делу града, ови хидранти се могу користити за допуњавање цистерни за гашење пожара.

„Установа ће у складу са својим могућностима наставити да ремонтује делове техничког система „Бегејске петље“. То чинимо како би цео систем био функционалан и како би радио у оквиру задатих параметара“, истичу у „Резерватима природе“.    Ж. Б.

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести