Реконструише се Зелена улица у Бечеју

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић посетио је данас Бечеј, где је почела реконструкција Зелене улице, инвестиција вредна око 135 милиона динара, коју заједнички финансирају Покрајинска влада са 93 милиона и Општина Бечеј са 42 милиона динара.
milicevic
Фото: Покрајинска влада/Ђорђе Милићевић у Бечеју

У Зеленој улици, у дужини од једног километра, биће комплетно обновљен коловоз, паркинг, тротоар, бициклистичка стаза, јавна расвета. Како је  истакнуто, Зелена улица је једна од најфреквентнијих улица у Бечеју, позната је по платанима, који ће бити сачувани, а зелене површине ће бити додатно обогаћене.

Данас су уручени и уговори за санацију и адаптацију спортских објеката у општини Бечеј. Укупна вредност иневстиције је 11,3 милиона динара, од чега је улагање из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину 8,4 милиона динара. Тим новцем ће бити финансирана обнова рукометног терена на отвореном у Бачком Петровом Селу, реконструкција санитарног чвора у Спортском центру у Бечеју и обнова фискултурне сале у ОШ „Шаму Михаљ“ у Бечеју. 

Ђорђе Милићевић је казао да је Покрајинска влада до сада издвојила око 600 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката на територији општине Бечеј.

„У протекле три и по године у општини Бечеј је евидентна жива инвестициона активност у свим областима“, казао је Милићевић и нагласио да су Покрајина, Република  и Општина Бечеј, координираним активностима постигли значајне резултате у развоју бечејске општине. Како је Милићевић навео, међу значајним улагањима из Републике је асфалтирање деонице пута која пролази кроз Бачко Градиште, а у коју није деценијама улагано.

Он је напоменуо да се тај модел сарадње примењује у свих 45 општина у Војводини, те да ће се пракса која даје позитивне резултате наставити.

Милићевић је заједно са председником општине Бечеј Драганом Тошићем обишао радове на постављању туцаника на неасфалтираним путевима у Бачком Петровом Селу. Бечејска локална самоуправа обезбедила је 36,2 милиона динара за радове у дужини од 2.750 метара, у шест улица.

Тошић је нагласио да Општина Бечеј без улагања са виших нивоа власти не би могла сама да реализује поједине пројекте, попут поправке путева у Бачком Петровом Селу.

Он је истакао да је у протекле три и по године само преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство инвестирано око 400 милиона динара у значајне пројекте за развој општине Бечеј.

У посети тој општини били су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести