Расписан Јавни позив пољопривредницима у Сечњу

СЕЧАЊ: Општина Сечањ расписала је јавне позиве за остваривање права коришћења пољопривредног државног земљишта без накнаде и права пречег закупа у 2021. години.
opstina secanj Balaban
Фото: Dnevnik.rs

Јавним позивом обавештавају се заинтересовани за остваривање права пречег закупа државног пољопривредног земљишта на територији општине Сечањ да доставе потребну документацију до 31. октобра ове године.

Позив се односи на власнике рибњака, пољопривредних објеката, стакленика, пластеника, вишегодишњих засада воћњака и винограда у роду, као и  система за наводњавање и одводњавање на пољопривредном земљишту у државној својини, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање три године. Право пречег закупа имају и власници домаћих животиња, који су и власници, односно закупци објеката за гајење тих животиња на територији сечањске општине и који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, а активни су најмање једну годину.

Јавним позивом обавештавају се и образовне установе, школе, стручне пољопривредне службе и социјалне установе, да имају могућност коришћења пољопривредног земљишта у државној својини, без плаћања накнаде, примерено делатности којом се баве.

Ове установе потребну документацију, ради остваривања права коришћења без накнаде пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Сечањ за 2021. годину, такође могу да доставе до 31. октобра.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести