Пронаталитетне мере у Суботици: Свим трудницама по 15.000 динара

СУБОТИЦА: Заменица градоначелника Суботице Тимеа Хорват посетила је ових дана породицу Мрчо, у којој је даровала Нису Мрчо, прву бебу рођену ове године у суботичком породилишту.
beba su
Фото: Град Суботица

Њој припада 50.000 динара и та средства уплаћена су на рачун бебине мајке Ивете Мрчо. Честитајући породици принову Тимеа Хорват је истакла да се градска управа  залаже за што боље услове за труднице и породиље и финансијски помаже породице са децом.

„За једнократну помоћ трудницама на територији града Суботице из средстава буџета Града у износу од 15.000 динара, која се исплаћује за све труднице без обзира да ли су у радном односу или не до четврте трудноће, у 2017. години поднето је 1.196 захтева. Сви ти захтеви су одобрени и исплаћени. За родитељски додатак за прво дете из буџета Града у износу од 10.000 динара прошле године поднето је 659 захтева и сви су, такође, позитивно решени“, навела је Тимеа Хорват.

Град је прошле године финансирао и једну вантелесну оплодњу, у износу од 260.000 динара, рекла је Тимеа Хорват и додала да су за регресирање трошкова боравка у предшколској установи за треће и четврто дете у 2017. години одобрена 632 захтева, колико их је, укупно, и поднето.

Супружници Ивета (30) и Нерким Мрчо (38) захвалили су се локалној самоуправи на пажњи и новчаној подршци.

В. Х.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести