Припрема се Никољдански фестивал ракије у Сенти

СЕНТА: У току је предаја узорака природне домаће ракије за 19. међународни Никољдански фестивал ракије који организују Удружење пољопривредника Сенте са својом Секцијом воћара и Првим редом витезова ракије Србије.
rakija
Фото: Dnevnik (M. Mitrović), ilustracija

Индивидуални произвођачи и регистроване дестилерије узорке могу предате до 20.новембра у Сенти у канцеларији Удружења пољопривредника (Улица Маријина 42), на Палићу у Удружењу пољопривредника северне Војводине (Сплитска алеја 1), Бачкој Тополи у Општинској унији пољопривредника (Маршала Тита 30) и у Темерину у Друштву пријатеља баште у Вртларском дому. Детаљније информације могу се добити путем телефона 024/817-008 и 062/800-6535.

За оцењивање се подноси узорак од најмање пола литре ракије, при чему регистроване дестилерије плаћају котизацију од 1.000 динара, а индивидуални произвођачи 500 динара по узорку. Главни организатор фестивала Миклош Нађ подсећа да је сенћански фестивал ракије један од најпрестижнијих у Србији и региону, те да се очекује око 500 узорака природне домаће ракије произвођача из Србије и околних земаља.

Оцењивање узорака заказано је за суботу, 23.новембра у Хотелу „Ројал“ у Сенти и отворено је за јавност. Ракије ће оцењивати међународни жири састављен од реномираних стручњака. Проглашавање резултата и додела признања биће 14. децембра у сенћанској хали у Народној башти.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5700
Најновије вести