Преуређено дечје стоматолошко одељење у Панчеву

ПАНЧЕВО: Одељење дечје и превентивне стоматологије Дома здравља Панчево комплетно је реконструисано и добило је савремену опрему у оквиру НИС-овог програма „Заједници заједно”.
d
Фото: Град Панчево

Та компанија донирала је и новац за набавку санитетског возила Служби хитне помоћи са транспортним икубатором за новорођене бебе, што ће повећати квалитет у пружању здравствене заштите превремено рођеној деци. Такође, испред Дома здравља одржана је и акција уређења улаза, кречење и сађење цвећа. Наведени подвизи вредни су 15 милиона динара, чиме је и почео овогодишњи караван програма „Заједници заједно”.

- Већ 12 година сарађујемо са НИС-ом на програму „Заједници заједно”, а прошле године финансирали су нам сектор здравствене заштите, пре свега здравствених установа у којима се лече најмлађи - рекао је градоначелник Панчева Саша Павлов. - Овом сарадњом, град је добио возило хитне помоћи са транспортним инкубатором за бебе, а ништа мање важна није ни реконструкција дечјег стоматолошког одељења, будући да знамо колико је за децу одлазак код зубара стресан, и колико је важно да се ту осећају пријатно.

Реализација пројекта у Дому здравља Панчево део је прошлогодишњег конкурса „Заједници заједно”, а у протеклих 12 година успешне сарадње, НИС је у Панчево уложио 167 милиона динара и реализовао 137 пројеката који су унапредили живот заједнице.

- И у наредном периоду наставићемо нашу успешну сарадњу са Панчевом, а део те подршке биће реализован кроз подршку безбедности деце и унапређењу образовног система у школама у Панчеву - истиче директор Блока Прерада НИС-а Владимир Гагић. Одељење дечје стоматологије је након 40 година дочекало ново рухо, због чега ће умногоме бити унапређено функционисање целе установе.

- Деци је омогућено да се лече у знатно другачијем и лепшем амбијенту - наводи директор Дома здравља Панчево Стојан Вишекруна. - Дечја стоматологија је једина на територији општине Панчево и овде долазе сва деца из предшколских и школских установа, што још више истиче значај донације.

У оквиру програма „Заједници заједно” НИС је током протеклих 12 година подржао 20 пројеката за унапређење здравствених институција широм Србије, а укупно више од 950 пројеката из различитих области, у вредности од 1,2 милијарди динара.

Л. Р.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести