Представљени програми и мере запошљавања у Суботици

СУБОТИЦА: Национална служба за запошљавање- Филијала Суботица и локална самоуправа организовали су у Великој већници Градске куће промоцију јавних позива и конкурса за реализацију програма и мера активне политике запошљавања за ову годину, предвиђених Националним акционим планом запошљавања и програмом рада НСЗ.
subotica
Фото: Дневник/ В. Фифа/Суботица

Републичка и Покрајинска НСЗ представиле су путем презентације позиве и конкурсе који су тренутно у току и омогућавају људима да лакше дођу до посла. На републичком нивоу расписано је 13 конкурса, а реч је о конкурсима за самозапошљавање незапослених, као и незапослених лица ромске националности, за рефундацију трошкова подршке особама са инвалидитетом које се запошљавају под посебним условима, за обуку незапослених, али и усавршавање запослених, те програм приправника, стручне праксе, стицање практичних знања, као и субвенционисање зарада за запошљавање особа са инвалидитетом, теже запошљивих лица и јавне радове.

В.д.директора НСЗ Филијале Суботица Верица Вујадиновић каже да сзу послодавцима представљени конкурси, али и начин како да аплицирају на њих.

- Ускоро очекујемо и расписивање локалних јавних позива и то ће бити посебно представљено- каже Вујадиновић.

Национална служба за запошљавање на нивоу АП Војводине расписала је три конкурса- за запошљавање, самозапошљавање и финансирање јавних радова.

- Покрајинска влада је за ову намену издвојила 90 милиона динара, од чега је половина новца намењена запошљавању незапослених лица, 40 милиона за самозапошљавање, а пет милиона за финансирање јавних радова- рекла је службеница за методологију програма запошљавања Невена Живковић и позвала послодавце да се на време јаве надлежној филијали НСЗ и конкуришу.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести